Iš Klaipėdos uosto bus rankiojami akmenys

Dėl intensyvių srovių, nuolatinių gilinimų Klaipėdos uosto akvatorijoje ant dugno kartas nuo karto atsiranda akmenų.

Dėl intensyvių srovių, nuolatinių gilinimų Klaipėdos uosto akvatorijoje ant dugno kartas nuo karto atsiranda akmenų.

Uosto direkcija paskelbė konkursą 2013-2015 metais iš uosto akvatorijos iškelti beveik 60 riedulių iki 1,5 metro diametro ir didesnių.

Jie bus keliami uosto akvatorijos dalyje maždaug nuo Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos naudojamų krantinių iki Jūros perkėlos. Viena iš realesnių priežasčių, kodėl atsiranda akmenys yra tai, kad jie atridenami per audras.

Iš dalies ir dėl riedulių Klaipėdos uoste yra numatytas didesnis iki 1,5 metro klirensas - atstumas tarp laivo ir uosto akvatorijos dugno.  

Rieduliai iš uosto bus iškeliami netrukdant laivybai. Iškelti akmenys sandėliuojami ant kranto Smiltynės pusėje. 

Per gilinimus iš uosto iškelta daug akmenų, kurie sunumeruoti sandėliuojami Smiltynėje.
Vidmanto Matučio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kaip cia yra

Tai kaip cia yra portretas
juk akmenys turejo būti iskelti gilinanant uosto akvatorija. O jei jie palikti , tai kam gilinti ,nes visvien negalima panaudoti laivybai viso pasiekto gylio. Klausimas ar akmenų sakinimas buvo itrauktas i sutartį.Gaunasi , kad piningai gilinimui isleisti ,o pakankamas laivybos pagerejimas nepasiektas ,o tai didziuliai nuostoliai. Zodziu, nesuprantama ,kaip galima iskasti grunta, o issikisusius akmenis palikti. Juk tai kad ribojama laivu grimzle reiskia , kad akmenys jau buvopo isgilinimo. Atsirasti 'del sroviu' negali .Atvirksciai , sroves gali gdalinai uznesti dumblu. Kazkaip nesueina autoriaus raste loginiai galai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių