Klaipėdos uosto direkcijos pelnas – 20 proc. didesnis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uosto rezultatai ir toliau viršija lūkesčius. 2018 m. sausio–birželio mėn. Klaipėdos uoste krauta 22,2 mln. t krovinių, tai 7,6 proc. arba 1 566,0 tūkst. t daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

„Klaipėdos uoste ir toliau dėsningai augo konteinerių apyvarta. Tą iš esmės lėmė tiek gegužės mėn., tiek birželio mėn. perkrauti rekordiniai konteinerių kiekiai – 66 116 TEU (2018 m. gegužę) ir 74 375 TEU (2018 m. birželį). Tokie rezultatai pasiekti uoste pradėjus funkcionuoti konteinerių paskirstymo centrui – jame priimami okeaniniai laivai, gabenantys konteinerius, skirtus plukdyti fideriniais laivais į gretimų Baltijos šalių uostus“, – pasakojo rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Uosto statistikoje stebima ir kylanti laivų skaičiaus kreivė. 2018 m. sausio–birželio mėn. į Klaipėdos uostą atplaukė 3 257 laivai, tai +0,4 proc. arba 14 laivų daugiau, apsilankė 143 179 keleiviai, tai +1,0 proc. arba 1 482 keleiviais daugiau nei 2017 m. sausio–birželio mėn. Šį pusmetį sulaukta ir daugiau didžiųjų, t. y. ilgesnių kaip 200 m ilgio laivų. 2018 sausio–birželio mėn. į Klaipėdos uostą atplaukė 149 tokie laivai, tai 29 laivais daugiau nei pernai tuo pačiu metu. 

Tolygiai augant krovinių apyvartai, skaičiuojamas ir didesnis pelnas. 2018 m. pirmąjį pusmetį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija uždirbo 20 proc. didesnį pelną nei pernai per tą patį laikotarpį. 2018 m. sausį–birželį pelnas (prieš pelno mokestį) – 17 mln. Eur. 2017 m. sausį–birželį uždirbta 14,1 mln. Eur.

„Uosto direkcijos pelno rodikliai gerėja, nes surinkta daugiau rinkliavų. Pajamų iš rinkliavų šį pusmetį gauta 1,76  mln. Eur daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Geriems finansiniams rezultatams įtakos turėjo ir sąnaudų sumažėjimas – uosto valymo sąnaudos sumenko nuo 2 mln. Eur iki 0,86 mln Eur“, – sakė ekonomikos ir finansų direktorius Martynas Armonaitis.

Apskaičiuota, kad pernai Klaipėdos uosto veikla valstybės ir savivaldybių biudžetus papildė 768 mln. Eur, t. y. 56 mln. Eur daugiau negu 2016 m. (2016 m. – 712 mln. Eur, 2015 m. – 684 mln. Eur.). Taip pat Uosto direkcija į valstybės biudžetą pervedė ir 22,33 mln. Eur dividendų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n portretas
Kiek iš tų milijonų nubyrėjo Klaipėdos miestui?Bijau,kad mums liko tik triukšmas,smarvė ir furomis užkštos gatvės.Klaipėda nusususi,dukina,nevalytomis,duobėtomis gatvėmis ir kiemais,o čia veikėjai raportuoja apie pasiekimus.Jau bloga nuo tų "vadukų" raportų.

...

... portretas
toliau iš uosto bus padarytas UAB-as pagal geriausius Valstybinio turto ir strateginių Lietuvos objektų bankrotinimo-nusavinimo scenarijus.Greit visa kažkiek pelninga Lietuva priklausys kažkam, o Lietuvos žmonės galės būti čia, jeigu dirbs už tiek kiek tie turėtojai pasakys.Na koks dar Valstybės turtas liko jai pačiai?Ant vienos rankos pirštų suskaičiuotume ar ir to nereiktų?

taip. taip..

taip. taip.. portretas
"Klaipėdos uosto rezultatai ir toliau viršija lūkesčius"!!")) Tame pastate kazkada buvo "Lietuvos Juru Laivininkiste"( varinis barelefas iki siol kabo tunelejia)KUR DABAR IRA ta- LJL??? Ten, kur buvo(truputi toliau) -Uosto kulturos rumai,(buvuse "portianka") dabar ira-"Pigus baldu(is Voketijos)- "lietuviu. aferistu kontorke" O, kas toliau BUS visai Lietuvai TOLIAU??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių