Klaipėdos uosto vadovu išrinktas E.Gentvilas (papildyta 16.04)

Šiandien Susisiekimo ministerijoje vyko konkursas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo pareigoms užimti. Naujuoju uosto vadovu išrinktas europarlamentaras, buvęs uostamiesčio meras Eugenijus Gentvilas, kurio patarėju šiam vadovaujant Klaipėdai yra dirbęs dabartinis susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Be E.Gentvilo į šį postą pretendavo Benediktas Petrauskas, Kęstutis Kravcovas ir Naglis Puteikis.

Pretendentai užimti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovo postą turėjo kartu su dokumentais pristatyti veiklos programas ir savo privalumų aprašymą. Jiems buvo nustatyti reikalavimai turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir vadovaujamo darbo patirties, sugebėti analizuoti ir apibendrinti ekonominę, statistinę ir kitą informaciją.

Konkurso komisija, vadovaujama Susisiekimo ministerijos valstybės sekretoriaus Almino Mačiulio, vertino kandidatų pateiktas veiklos programas, dalykines savybes, prisistatymus, kuriuose akcentuojami dalykiniai  ir asmeniniai pretendentų  privalumai, jų atsakymus į komisijos narių klausimus.

„Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovo konkursas kėlė nemažą susidomėjimą, todėl siekdami, kad konkursas vyktų skaidriai ir vertinimas būtų kiek įmanoma objektyvus, kaip ir numato teisės aktų reikalavimai, visų konkurso dalyvių pokalbius su komisija įrašinėjome į garso laikmenas, taip pat visiems pretendentams uždavėme griežtai identiškus klausimus“, - sakė konkurso komisijos pirmininkas A.Mačiulis.

Po žodinio konkurso, kurio metu kandidatams užduota po du klausimus, paaiškėjo, jog geriausiai pasirodė E.Gentvilas. Komisija jam skyrė 9,5 balo. B.Petrauskas surinko 8,4 balo, K.Kravcovas - 6,4 balo, N.Puteikis - 4,2 balo.

Dar prieš paskelbiant konkursą uosto vadovo pareigoms užimti buvo pasklidusios kalbos, jog ši vieta atiteks E.Gentvilui. Būsimasis uosto generalinis direktorius teigė, jog viskas vyko pagal įstatymus.

"Man negėda už savo atsakymus. Neturiu galimybės įrodyti, kad konkursas buvo skaidrus. aš prieš nieką nesiteisinsiu", - portalui sakė E.Gentvilas.

E.Gentvilui norint tapti uosto vadovu per mėnesį reikia atsisakyti Europos parlamentaro mandato.

E.Gentvilas anksčiau yra buvęs Seimo narys, Klaipėdos miesto meras, Ūkio ministras, nuo 2004 metų - Europos parlamento narys. E. Gentvilas turi mokslų daktaro laipsnį, yra kelių dešimčių mokslinių ir publicistinių straipsnių autorius. 49 metų E. Gentvilas vedęs, turi sūnų ir dvi dukteris.

Darbo sutartis su būsimuoju Klaipėdos valstybinio jūsų uosto vadovu bus sudaryta gavus atsakymą iš specialiųjų tarnybų, nes pagal kompetenciją jis turės teisę susipažinti su įslaptinta informacija.

2009 m. kovo 25 d. postą palikus KVJU generaliniam direktoriui Sigitui Dobilinskui, laikinai eiti įmonės vadovo pareigas pavesta direktoriui infrastruktūrai Algirdui Kamarauskui. Konkursas užimti KVJU generalinio direktoriaus pareigas buvo paskelbtas balandžio 15 dieną, norinčių pretenduoti į šias pareigas dokumentai buvo priimami iki balandžio 28 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių