Klaipėdos vaikų pergalės Latvijoje, karatė čempionate

Latvijos vaikų karatė čempionate puikiai pasirodė mažieji 6-9 metų klaipėdiečiai.

Visose kategorijose buvo užkariautos pirmos vietos!

Dalyviai varžėsi pagal ašichara karatė taisykles, turinčias daug panašumų su Lietuvoje populiariu karatė kiokušin stiliumi.

7-mečių berniukų svorio iki 20 kg grupėje čempionu tapo visus keturis susitikimus laimėjęs Aleksandras Džigajevas.

Aukso medalį iškovojo ir Adas Lečas (iki 25 kg). Šioje grupėje kovojęs 6-metis Artūras Raševas užėmė garbingą trečiąją vietą.

Tarp iki 30 kg sveriančių atletų varžovus nesunkiai įveikė ir čempionu tapo Mindaugas Plokštys.

8-9 metų sportininkų grupėje sėkmingai kovojo dar vienas Vladimiro Balaklijeco auklėtinis Vilius Jašinauskas. Jis buvo pajėgiausias tarp dalyvių, sunkesnių nei 3 0kg.

Mergaičių varžybose pasižymėjo Katerina Džigajeva. Ji kovų metu priimdavo teisingus sprengimus, kurie padėjo jai tapti čempione.

Vaikų karatė kiokušin mokyklos „Galaktika A“ vadovė Ana Balaklijec pasidžiaugė, kad dalyvauti Latvijoje klaipėdiečiams buvo labai naudinga.

„Vaikai aktyviai mokėsi ne tik karatė, bet ir specialiai vaikams sukurtos savigynos technikos, – sakė ji. – Klaipėdiečiai nepriekaištingai valdė emocijas ir jaudulį, drąsiai, kiekvienoje kovoje rungtyniavo pasitikėdami savo jėgomis. Pirmenybės, kuriose dalyvavo per 200 jaunųjų kovotojų, Klaipėdos jauniesiems kovotojams buvo geras egzaminas.“


Šiame straipsnyje: Karate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių