Klaipėdos valdžia pasirašė susitarimą su ekstremalais

Uostamiesčio riedlentininkai ir riedutininkai apleido miesto aikštes ir parkus bei pasižadėjo nuo šiol važinėtis tik specialiai jiems įrengtose aikštelėse.

Šiandien uostamiesčio vadovas Rimantas Taraškevičius su ekstremalaus sporto atstovais - riedlentininkais ir riedutininkais - pasirašė dvišalį bendradarbiavimo sutarimą.

„Dažniau stebiu, kaip važinėjat. Vienais atvejais kyla geresnių, kitais blogesnių minčių. Tikiu, kad šis susitarimas bus pavyzdžiu, jog viską galima išspręsti ne tik draudimais“, - susirinkusiems jaunuoliams sakė meras.

Susitarimu siekiama glaudesnio bendradarbiavimo tarp miesto savivaldybės ir ekstremaliu sportu užsiimančio jaunimo. Sutartį pasirašę jaunuoliai įsipareigojo neperstatinėti ekstremalaus sporto parko, esančio Puodžių gatvė 1, konstrukcijų ir nekeisti jų paskirties apie tai iš anksto neinformavus savivaldybės.

Ekstremalaus sporto atstovai pasižadėjo sporto parko teritorijoje nerūkyti, negerti svaigiųjų gėrimų, važinėdami aikštėse bei miesto parkuose nedaužyti, nelaužyti ir negadinti takų, suolų, kitos įrangos. Taip pat platinti šią informaciją tarp ekstremaliu sportu užsiimančių draugų, drausminti pažeidžiančius šį susitarimą.

Miesto savivaldybė įsipareigojo rengiant riedučių, riedlenčių, BMX dviračių aikšteles ar jiems skirtus įrenginius diskutuoti su šio sporto atstovais. Taip pat skatinti ekstremaliu sportu užsiimančių jaunuolių iniciatyvas, ieškoti galimybių joms paremti. Miesto valdžia pasižadėjo vykdyti „skate“ parko stebėseną videokameromis, apšviesti jį tamsiuoju metu.

Ekstremalaus sporto atstovų ir miesto valdžios bendradarbiavimas prasidėjo pavasarį, kai buvo žadama uždrausti važinėtis riedlentėmis, riedučiais miesto viešose erdvėse. Tada įvyko jų susitikimas.

Ekstremalaus sporto atstovai išsakė, kas netenkina jų sporto parke, pateikė brėžinius, kuriuose nurodyta, kaip reikėtų jį patobulinti. Prieš kelis mėnesius tai buvo įgyvendinta.
Dabar jaunimas tvirtino, jog yra patenkinti nauja įranga. Esą naujoji rampa kur kas geresnė už buvusią ir laikys daug metų.

„Tai geriausias variantas. Jau du mėnesius nepamatysite mūsų važinėjančių nei Lietuvininkų, nei Atgimimo aikštėse. Turint tokią įrangą būtų gėda šiose vietose važinėtis. Smagu, kad statomos aikštelės, kurios negriūva. Norėtųsi, jog jų būtų daugiau“, - tvirtino ekstremalaus sporto atstovai.


Šiame straipsnyje: riedutininkairiedlentininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių