Klaipėdos valdžia prašo neskatinti benamių elgetauti

Klaipėdiečiai neturėtų skatinti pastovių žmonių elgetauti ir išgėrinėti. Tokia išvada prieita Socialinės tarybos posėdyje, kurio metu svarstytos problemos, su kuriomis susiduria benamiai ir įvairios įstaigos.

„Žmonės nori, kad elgetų iš viso nebūtų, bet vaikščioti jiems neuždrausi. Benamių nemažės. Gali net padaugėti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Posėdžio metu aptarta dabartinė situacija, problemos, su kuriomis susiduria nakvynės namais, senamiesčio verslininkai.

„Svarbiausia, kad žmonės benamiams neduotų pinigų, neskatintų pijokavimo. Mažų parduotuvių pardavėjos neturėtų duoti elgetai pinigų, kad šis išeitų ir nieko neliestų. Kitą kartą jis vėl ateis ir elgsis taip pat“, – patarė A.Liesytė.

Anot vedėjos, problemų kyla ir pašalpų mokėjimo dienomis. Ypač yra didelis girtavimas.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys parduoda ir iš fondo „Maisto bankas“ ir „Carito“ gautus produktus bei perka už juos alkoholį.

Policija pabrėžė, kad benamiams pažeidus viešąją tvarką, visada atvyksta. Tačiau, pabrėžė A.Liesytė, ne visi benamiai yra blogi.


Šiame straipsnyje: benamiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

-

- portretas
kaip as galiu neduoti senolei su ramentais stovinciais prie parduotuves, ir tikrai ne pijokes veidu. Patys turim seneli be kojos, ir zinom kiek kas kainuoja, ir kad be musu paramos is pencijos tik vegetavimas. Geda. o pasalpas gauti, patikekit tokiu kryziaus keliu reikia praeiti, taip viskas sutvarkyta, kad del to papildomu simta litu, tiesiog neistveri ir ...... ir tik pikta ir nekenti visu tu ponuliu ir savivaldybes.

-

- portretas
nereikia privesti zmoniu prie skurdo , nebus ir elgetu, o pijokams ir taip tikrai mazai kas duoda

klaipediete

klaipediete portretas
man tik idomu ,kodel siems benamiams mokamos pasalpos uz nieka plius dar gauna maisto produktu,kuriuos kaip patys rasot prageria.Pauliavoja pora dienu,o paskui neduoda ramybes kaimynams,zmonems gatvese,pardavejoms.manau,kad visiems soc. remtiniems,kad gautu pasalpa reietu padirbeti,kad ir tuos pacius kiemus pavalyt.Taip tai neliecia visu,bet kai pamatai,kokie vyrai ir moterys stovi pasalpu diena prie pasto,tai tikrai darosi geda,kad tokie veltedziai nori gauti pasalpas,o kad i rankas paimtu sluota,tai ne.Ir nereikia rasyt,kad neisgyvena.O ka jaunos seimos negaunancios kartais ir jokiu pasalpu,o juk pasieme yra paskolas,ne tik kad moka bankams,bet ir sugeba verstis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių