Klaipėdos valdžia rengiasi antrajai apklausai

Nors Klaipėdos valdžios organizuota pirmoji visuotinė gyventojų apklausa patyrė fiasko, miesto vadovai nenuleido rankų ir ketina surengti dar vieną – šiuo metu renkamos aktualios temos, iš kurių būtų galima klaipėdiečiams suformuluoti klausimus.

Galvoja apie pavasarį

„Manome, kad kitų metų pavasarį tikrai galėtume surengti ir antrą visuotinę klaipėdiečių apklausą. Ir mes jau būsime pasimokę, kaip jas organizuoti, tad gal ir klaipėdiečiai bus aktyvesni. Esmė ta, jog gyvenimas yra itin dinamiškas, todėl reikėtų kuo dažniau pasiklausti žmonių nuomonės“, – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Šiuo metu jis preliminariai dėlioja temas, pagal kurias būtų galima formuluoti klausimus klaipėdiečiams. Viena tokių temų – grafičiai. „Žmonių reikėtų paklausti, ar bausti pastatų savininkus už terlionių nenusivalymą, ar įteisinti gražius piešinius, o gal viskas yra gerai. Šia tema girdime daug diskusijų, todėl ir reikia oficialios žmonių nuomonės“, – aiškino vicemeras.

Antroji galima tema – tilto iš Klaipėdos į Kuršių neriją statybos: ar toks objektas reikalingas.

Trečias klausimas, kurį svarstoma pateikti klaipėdiečiams, – ar savivaldybė miesto biudžeto pinigais turėtų įrengti gyvūnų kapines.

Derins su sociologais

„Klausimai turėtų būti aktualūs tiek savivaldybei, tiek gyventojams. Manau, kad klausimų apklausoje tikrai nebus daugiau nei dešimt, gal užteks ir penkių. Jei žmonės įprastų naudotis elektronine apklausos versija, jas galėtume organizuoti nors ir kas ketvirtį ar dar dažniau, užduodami vieną ar du klausimus“, – svarstė A.Šulcas.

Jis patvirtino, kad klausimus planuojamai antrajai apklausai, kaip ir pirmajai, padės suformuluoti sociologai.

Pirmoji visuotinė gyventojų apklausa vyko tris gegužės savaites. Savivaldybė gyventojus kvietė pareikšti savo nuomonę šešiais klausimais. Iš 135 tūkst. 181 balsavimo teisę turinčio klaipėdiečio apklausoje pasisakė 1 tūkst. 640 (1,21 proc.) respondentų.
75 proc. dalyvavusiųjų apklausoje į klausimus atsakė raštu, 25 proc. į klausimus atsakė elektroninėje erdvėje.

Atsižvelgti neprivalo

Apklausos rezultatai parodė, kad gyventojai (50 proc. respondentų) Danės upę norėtų vadinti Dange. Suskystintųjų dujų terminalo statybai prie Kiaulės Nugaros pritarė 43 proc. respondentų, o nepritarė 42 proc. 53 proc. apklausos dalyvių pasisakė prieš giliavandenio uosto statybą jūroje ties Melnrage. 54,82 proc. respondentų pritarė Atgimimo aikštės teritorijos atnaujinimui įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Beveik tolygiai pasiskirstė apklaustųjų nuomonė dėl automobilių skaičiaus ribojimo miesto centre – tam pritarė 45,79 proc., nepritarė 46,33 proc.

Net 71 proc. respondentų nepritarė aukštybinių pastatų Melnragėje statybai.

Politikai į šiuos apklausos rezultatus gali atsižvelgti savo nuožiūra, nes nors ji ir laikoma įvykusia, tačiau klaipėdiečiai nebuvo tokie aktyvūs, kad jų nuomonė miesto tarybos narius įpareigotų imtis kokių nors veiksmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir dar

ir dar portretas
ir aš laukiu rinkimų, kad galėčiau ištraukti šimtus miestiečių parašų, su kuriais buvo kreiptasi į miesto valdžią ir prašoma spręsti įvairias problemas, bet parodyta špyga...

RK atsakys

RK atsakys portretas
Gal pasiūlykite, RK, savo "stogams" paklausti miestiečių: 1. Ar jie nori ir toliau būti mulkinami ir mokėti padidintą šiukšlių mokestį pagal kvadratūrą ir taip KRATC'ui leisti uždirbti milijoninius pelnus; 2. Ar jie nori būti apstatyti gamyklomis iš visų pusių ir dusti nuo dulkių ir visokių kvapų; 3. Ar jie nori patys už savo lėšas prižiūrėti savivaldybei priklausančią žemę, nes savivaldybė nesugeba to padaryti; 4. Ar jie nori visų Klaipėdos miesto savivladybės klerkų atestacijos: vadybinių gebėjimų testo ir bendrųjų gebėjimų testų rezultatus pamatyti; 5. Ar jie nori, kad jums, RK, iš mokesčių mokėtojų pinigų būtų mokamas atlyginimas už liberalios Klaipėdos mafijos šlovinimą komentarais ir viešais pasisakymais? Paklauskite, pamatysite, kaip aktyviai tada sudalyvaus. Užtenka vaizduoti, kad dirba liberi mafija, reikia dirbti, bet ne vien dėl savo gerovės stengtis.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Manau, kad tos apklausu imitacijos prasidejo artejant rinkimams.Na ka liberalai ,jauciate artejanti gala?Teisingai,nuojauta jusu neapgauna.Jums liko apie 540 paru..O kas liecia parasus , dar gerai isliko 2700 Klaipedieciu parasu,pries mikroautobusu panaikinima.Tie zmones niekur nedingo.tiesa, vos nepamirsau ,kaip ten su tom viesom turto deklaracijom?Keista, bet nerandame...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių