Klaipėdos valstybinė kolegija ieško tarybos narių

Aukštojo mokslo taryba skelbia konkursą kandidatams į Klaipėdos valstybinės kolegijos tarybos narius.

Pretendentai į tarybos narius anketas gali teikti iki lapkričio 17 dienos.

Į aukštosios mokyklos tarybos narius gali pretenduoti valstybės ir savivaldybių institucijų, verslo, pramonės, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus organizacijų, aukštosios mokyklos senato ir alumnų asociacijų pasiūlyti kandidatai, taip pat gali siūlyti fiziniai asmenys arba asmenys gali siūlytis patys.

Klaipėdos valstybinė kolegija Vyriausybės nutarimu įkurta rugpjūčio 26 dieną Klaipėdos kolegiją sujungus su Klaipėdos verslo ir technologijų kolegija.

Reikalavimai kandidatams yra nustatyti Aukštojo mokslo tarybos nuostatuose. Kandidatais į švietimo ir mokslo ministro skiriamus aukštųjų mokyklų tarybų narius negali būti asmenys, priklausantys aukštųjų mokyklų personalui, taip pat studentai, Seimo ar Vyriausybės nariai, politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai. Kandidatai turi būti ėję ar eiti atsakingas pareigas švietimo, mokslo, kultūros, viešosios veiklos ar verslo srityje; turėti žinių ir gebėjimų, padedančių siekti aukštosios mokyklos tikslų ir įgyvendinti aukštosios mokyklos misiją.

Pranašumą teikiantys kriterijai: kandidato vadybinė ar ekspertinė patirtis bent vienoje aukštosios mokyklos specialistų rengimo srityje, personalo valdymo patirtis, gebėjimas būti lyderiu ir kt. Aukštojo mokslo taryba konkrečiu atveju gali apsispręsti dėl papildomų pranašumą teikiančių kriterijų.

Kandidatas turi užpildyti nustatytos formos ir turinio kandidato į aukštosios mokyklos tarybą anketą ir, ją pasirašęs, pateikti paštu Aukštojo mokslo tarybai Švietimo ir mokslo ministerijos adresu A.Volano g. 2/7, Vilnius, faksu (8~5) 261 20 77 arba įteikti Aukštojo mokslo tarybos sekretorei Daivai Vipartienei adresu Z.Sierakausko g. 15, Vilnius, 330 kab.

Nurodytą anketą, Aukštojo mokslo tarybos nuostatus galite rasti Švietimo ir mokslo ministerijos interneto puslapyje http://www.smm.lt/smt/amt/index.htm, taip pat Klaipėdos valstybinės kolegijos interneto svetainėje http://www.klvtk.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių