Klaipėdos Vitės kapinėse pagerbti Jungtinės Karalystės kariai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Klaipėdos Vitės kapinėse buvo pagerbtas čia palaidotų Jungtinės Karalystės karių, žuvusių 1917-1918 m., atminimas.

Ši kasmet vykstanti žuvusių karių pagerbimo ceremonija organizuota sutinkamai su Jungtinės Karalystės tradicija minėti Pirmojo ir Antrojo pasaulinio karo aukų atminimo dieną (angl. Remembrance Day/Sunday).

Simboliška, kad šiais metais ši ceremonija organizuojama minint šimtąsias I pasaulinio karo pradžios metines.

Ceremoniją organizavo Jungtinės Karalystės konsulatas Klaipėdoje.

Ceremonijoje dalyvavo JK bendruomenės Klaipėdoje nariai, kunigas brolis Benediktas Jurčys, Karinių jūrų pajėgų trimitininkas ir garbės sargybos kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algiux

Algiux portretas
Karius pagerbė Davidas Holliday, buvęs Karališkųjų oro pajėgų pilotas, pirmasis Didžiosios Britanijos ambasados karo ir gynybos atašė nepriklausomoje Lietuvoje ...(Nuotraukoje žalsvai-pilku lietpalčiu)

Blee

Blee portretas
tas uostas užėmė pagrindinį istorini Vitės kvartalą ir jį žaloja.Kas mums, miestiečiams iš to? ATSTATYKIT BRUDAI KAS BUVO!Visai baigiat išnaikinti Grąžiąją Klaipėdą.Gal galvojat kad jūsų stikloidų, griūvančių senųjų pastatų ir uosto tvoros atvažiuos kas žiūrėti?

taip

taip portretas
Daug zmoniu susirinko.Kuo daugiau lietuviu isvaziuos,tuo daugiau ivaziuos ne lietuviu Praeis laikas ir bus kosovo variantas O tarybiniais laikais lietuvoj gyveno 82% lietuviu 18% pastoviai gyveno lenkai ir rusai Dabar viskas keiciasi i bloga puse Po kokiu 50 metu lietuvos neliks
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių