Zoologijos sode nauji gyventojai – jaguarai ir snieginiai leopardai

Klaipėdos zoologijos sodas sulaukė naujų gyventojų. Jaguarė atsivedė dvi mažyles, o iš Talino zoologijos sodo atkeliavo į raudonąją knygą įrašytos snieginės leopardės.

Dvi sveikas mažyles jaguarė atsivedė prieš porą mėnesių. Tačiau rūpestinga mama Klaipėdos zoologijos sodo darbuotojams tik visai neseniai leido apžiūrėti jaunikles.

„Ji visą laiką tuos vaikus žiūri, tai praktiškai pusantro mėnesio pati motina niekur išlindus nebuvo, o dabar, kai jau galima prieiti prie jų, tai, matot, kokie pikti. Jų praktiškai dabar negali nei glostyti, nei ką“, – sakė Klaipėdos zoologijos sodo vadovas Edvardas Legeckas.

Mažylių tėvas, atkeliavęs iš Varšuvos zoologijos sodo yra juodos spalvos, tačiau jaguariukės paveldėjo motinos, prieš ketverius metus atvykusios iš Bratislavos, labiau paplitusią spalvą. Tai antroji jaguarų vada.

Kartu su mama mažylės augs iki pavasario, vėliau bus atskirtos ir galbūt iškeliaus į kitus zoologijos sodus.

Pirmą kartą zoologijos sodo lankytojai gali pamatyti ir snieginius leopardus. Iš Talino atkeliavo dvi patelės – aštuonerių mama ir ketverių metų jos dukra. Šie leopardai paplitę centrinėje Azijoje, gyvena kalnuose kur yra sniego, todėl vadinami snieginiais ir yra įrašyti į Raudonąją knygą, kaip nykstantys. Keletas jų yra Lietuvos zoologijos sode.

„Jaunesnioji leopardė jau vaikšto, šokinėja, kaip matot, ir urgzti bando ant svetimų, jai nepažįstamų žmonių. Nors, turint omeny, kad ji yra užauginta su buteliuku, nes mama jos neaugino, tai turėtų pakankamai greitai adaptuotis“, – pasakojo zoologijos sodo atstovė Viktorija Tilvikaitė.

Talino zoologijos sodas leopardes atidavė Klaipėdai, nes pagal nykstančių gyvūnų programą stengiasi auginti tik tuos, kuriais rūpinasi patys tėvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių