Klaipėdos „Žuvėdra“ išskrido į Sibirą

Rusijoje rengiamame Europos sportinių šokių ansamblių čempionate varžysis „Žuvėdra“. Klaipėdos ekipos vadovai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, dėl didelių išlaidų net nežadėję vykti, džiaugiasi, jog į tolimą Sibirą, galės deleguoti net dvi – pagrindinę ir antrąją – komandas.

Pirmenybes rengti panorę rusai žinojo, kad Uralo kalnus įveikti norės tik viena kita komanda. Organizatoriai pažadėjo visus dalyvius veltui lėktuvu skraidinti iš Maskvos į Tiumenę ir atgal.

Anot mūsų šokėjų vadovų, kai kurios komandos, tarp jų yra vokiečių, kurios nepanoro leisti pinigų net iki Rusijos sostinės.

„Jaučiame, kad čempionate rungtyniaus aštuonios komandos. Ir mes žadėjome ignoruoti varžybas, – prisipažino šios dienos rytą iš Klaipėdos į pirmenybes išvykusi S.Idzelevičienė. – Laimė, straipsnį apie mūsų pergales ir vargus perskaitė Seimo narys iš Šilutės Audrius Endzinas. Jis paragino būrelį seimūnų, tarp kurių buvo ir klaipėdiečiai Eligijus Masiulis ir Vytautas Grubliauskas, padėti mums. Prieš pavasarį sužinojome, kad mes kelionei ir pasirengimui gausime 200 tūkstančių litų.

Sulaukę tokios žinios, šokėjai skubėjo užsakyti bilietus iki Maskvos, nes žinojo, kad vėliau jie bus gerokai brangesni.

Malonių staigmenų būta ir daugiau. Iniciatyvą parodė antrosios komandos narės Eglės Stuopelytės mama Laima Stuopelienė. Ji, panorusi, kad mūsų šokėjai gražiau atrodytų iš gerų žmonių surinko pinigų naujai aprangai.

„Šokiai ne batai, dažnai nepakeisi“, – juokavo S.Idzelevičienė, paklausta, ar yra paruoštos naujos kompozicijos.

Anot jos, Rusijoje „Žuvėdra“ dar vienos aukštumos sieks šokiu, sukurtu pagal grupės „Scorpions“ melodijų motyvus. Pirmą kartą lietuviai su juo pasirodė praėjusių metų Europos pirmenybėse, šios varžybos – trečiosios.

Antroji komanda neišradinėjo dviračio – Sibiro gyventojams pateiks seną mielą „Kubos“ kompoziciją.

Klubo įkūrėja pasidžiaugusi, jog pirmojoje ekipoje pokyčių nėra, susiėmė už galvos, kiek vargų įveikė formuojant ir beruošiant dublerius.

„Į antrąją komandą kvietėme jaunuolius iš bet kur – iš gatvės, iš Kretingos. Svarbu, kad turėtų dvi kojas ir dvi rankas ir anksčiau būtų šokęs“, – gera nuotaika ir humoru tryško S.Idzelevičienė.

Tačiau ne viskas buvo linksma. Praėjusią savaitę treniruotėje sunkią rankos traumą patyrė Jekaterina Sosnovskaja, kuriai medikai neprognozavo, kad greitai pasveiks.

Vadovai skambino į Kauną buvusiai šokėjai Gerdai Sruoginytei, jog ji išgelbėtų.

„Ką daryti, svarstėme, – atviravo garsioji specialistė. – Bilietai nupirkti. Teko prašyti Gerdos, kad padėtų. Anksčiau „Žuvėdroje“ šokusi mergina nuo pirmadienio įsiliejo tarp dublerių ir baigia prisiminti visus elementus“.

Paklausta, kokios užduotys iškeltos pirmenybėse, S.Idzelevičienė nekonkretino vietos: „Svarbiausia, kad auklėtiniai neklystų. Jei teisėjai ir nebus objektyvūs, mes patys žinosime, jog esame geriausi“.

„Žuvėdros“ pergalės Europos čempionatuose

1999 m. Gomelis (Baltarusija)

2001 m. Bekesčaba (Vengrija)

2003 m. Ustis prie Labės (Čekija)

2004 m. Bremenas (Vokietija)

2005 m. Bremenas (Vokietija)

2006 m. Vilnius

2009 m. Vilnius


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Žuvėdra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Max

Max portretas
pavadinimas tai geras.. idomu koks butu, jei su traukiniu vaziuotu :)

imk mano raketa i savo angara

imk mano raketa i savo angara portretas
Klaipedos zuvedros iskrydo pereti pas Sibiro "ciriulnikus"..

fiola

fiola portretas
baigit juokauti,argi nenuostabu ,kad musu zuvedra gali skrysti i visas pasaulio salys,ju grazius sokius matys ne tik vakarai bet ir rytu salys.grozys reikalingas visiems.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių