Klaipėdos universiteto rektorius užminė mįslę

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus prof. Vaidučio Laurėno viešai išreikštos mintys sujudino uostamiesčio akademinę bendruomenę, – pasklido kalbos apie tariamą rektoriaus atsistatydinimą.

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus prof. Vaidučio Laurėno viešai išreikštos mintys sujudino uostamiesčio akademinę bendruomenę, – pasklido kalbos apie tariamą rektoriaus atsistatydinimą.

Oficialiame KU interneto tinklalapyje V.Laurėnas universiteto bendruomenę informavo apie padarytus ir nepadarytus darbus bei padėkojo visiems, kurie jį palaikė ir bendradarbiavo ne tik 2011–2013 m., ar 2002 m., bet ir pastaruosius dvidešimt metų.

"2011 m. viduryje aplinkybės, pirmiausia išorinės, susiklostė taip, kad KU turėjo išrinkti naują rektorių. Nesijaučiu kaltas tapęs rektoriumi, jaučiuosi kvailas, kad sukūriau priežastis įtūžusiai savęs kritikai. Dėl to galėjo nukentėti universitetas. Dabar atėjo metas, kada įstaigai reikalingas kitas rektorius", – pranešime teigė profesorius.

Į klausimą, ar paviešintos uostamiesčio aukštojo mokslo įstaigos vadovo mintys nereiškia atsistatydinimo, V.Laurėnas atsakė neigiamai.

"Galiu parodyti savo darbo pažymėjimą. Niekas nepasikeitė. Šiuo metu tikrai einu KU rektoriaus pareigas", – patvirtino jis.

Anot rektoriaus, kaip keisis situacija netolimoje ateityje – žino vienas Dievas.

"Kai nebūsiu rektoriumi, ir nebūsiu, o dabar dar esu. Klausimų, susijusių su šiuo postu, nesprendžiu. Tai daro aukščiausiasis valdymo organas – KU taryba. Viską parodys ateitis, o ji gali būti ir rytoj, ir poryt, ir po mėnesio", – mįslingai kalbėjo V.Laurėnas.

KU tinklalapyje rektorius ne mažiau mįslingai pareiškė, kad neturi naujų idėjų, kaip įtikinti senato ir tarybos narius neatidėliotinai ir iš esmės pertvarkyti akademinę struktūrą bei pastatyti mokslinių laboratorijų pastatą per artimiausius dvejus metus.

"Tai buvo mano programos du svarbiausi siekiniai. Nuoširdžiai ir atsakingai išgyvenau ir išgyvensiu, kad KU plėtros naujų idėjų skaičius konkrečioje situacijoje mano galvoje visada buvo baigtinis", – teigė rektorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinau

Zinau portretas
Jis gi vagis...

Išeitis

Išeitis portretas
pereiti į Šiaukių universitetą, ten ir spalyje atostoginius moka.

Gerbiamas Rektoriau, nusileiskit ant žemės,

Gerbiamas Rektoriau, nusileiskit ant žemės, portretas
pažiūrėkit toliau už savo kabineto durų, toliau už rektorato sienų, pavaikščiokit ne tik po "slėnius", bet po senuosius KU fakultetus, kurie skursta taip, jog net žmogui nepapasakosi, kad tai -universitetas, kad tai akademinė aplinka. Ar kiekviename fakultete esate buvęs tik vienoje geriausiai sutvarkytoje auditorijoje? Ką atsakytumėte šių fakultetų studentams, mokantiems už mokslą, bet studijuojantiems viduramžių sąlygomis? Gal nežinote, kad taip yra? Tai pasidomėkite. Pasidomėkite REALIAIS dėstytojų krūviais ir jų REALIAIS atlyginimais, mažesniais už valytojų ir kiemsargių algas. Pasidomėkite materialine baze VISUOSE fakultetuose, o ne tik viename kuriame. Pasidomėkite, ką galvoja ir kuo gyvena visa akademinė bendruomenė. Ne formaliai, o REALIAI pasidomėkite. Ar tada tik nebus gėda už tą universitetą, kuriam vadovaujate (sakote, kad šauniai vadovaujate. Bet tam nėra laiko, nes reikia kovoti už savo postą ir aukštą kėdę. Bendruomenė - kaip ir varguomenė: reikalinga tik per rinkimus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių