Klausėsi buvusių narkomanų išpažinčių

Iš narkotikų liūno išbridę klaipėdiečiai dalijosi savo patirtimi su visuomene. Priklausomybės atsikračiusių žmonių išpažinčių klausėsi ir specialistai, ir asmenų, kurie svaiginasi, artimieji.

Pasidalyti savo patirtimi anoniminių narkomanų grupės atstovus į posėdį pakvietė Narkotikų kontrolės komisija.

Dalyvauti renginyje ir išklausyti informaciją, kur nuo priklausomybės kenčiantys žmonės gali sulaukti pagalbos, pasakojimų, kaip pavyko išbristi iš narkotikų liūno, buvo pakviesti ir specialistai, ir eiliniai miestiečiai.

„Kvietėme ir socialinius pedagogus, žmones, dirbančius su jaunimu. Informacija apie renginį dalijausi ir „karštuose“ bendrabučiuose. Vyliausi, kad žmonės paskaitys ir ateis pasiklausyti“, – sakė Narkotikų kontrolės komisijos pirmininkas Saulius Liekis.

Vadovas džiaugėsi, kad susidomėjimas renginiu buvo nemažas. Tačiau didžiąją dalį atėjusiųjų sudarė specialistai. Pasiklausyti buvusių narkomanų išpažinčių atvyko ir vienas kitas nuo priklausomybės kenčiančių žmonių artimasis.

S.Liekis atskleidė, kad su anoniminių narkomanų grupės atstovais buvo tariamasi ir dėl tolimesnio bendradarbiavimo.

„Norime viešinti šią veiklą. Anoniminių narkomanų grupė padeda žmonėms sveikti. Sieksime, kad žmonės, kurie kenčia nuo narkomanijos, žinotų, kur kreiptis“, – komentavo pirmininkas.

Klaipėdoje anoniminių narkomanų grupė du kartus per savaitę renkasi Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, esančioje Rumpiškės gatvėje.

Tai ne pirmas panašus Narkotikų kontrolės komisijos organizuojamas renginys. Prieš tai jos posėdyje dalyvavo ir apie savo veiklą pasakojo anoniminių alkoholikų grupės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių