Klerkai už mokesčių mokėtojų pinigus vėl vyks grybauti

Klaipėdos savivaldybės klerkai ir šiemet už mokesčių mokėtojų pinigus važiuos į Varėnoje vyksiantį grybavimo čempionatą semtis grybavimo patirties.

Klaipėdos savivaldybės klerkai ir šiemet už mokesčių mokėtojų pinigus važiuos į Varėnoje vyksiantį grybavimo čempionatą semtis grybavimo patirties. "Juk sakiau, kad važiavome ir važiuosime", – priekaištus, jog miesto biudžeto pinigai galėtų būti panaudoti tinkamiau, atrėmė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Išsiuntinėjo kvietimus

Varėnos rajono savivaldybė, jau 11 kartą organizuojanti grybavimo čempionatą, jau išsiuntinėjo kvietimus visoms šalies savivaldybėms į jį atvykti ir pririnkti kuo daugiau grybų.

"Kol kas sulaukėme tik vieno atsisakymo dalyvauti renginyje. Atsisakė Vilniaus rajono savivaldybė, nes darbuotojai tomis dienomis turės daug darbo – vyks didžiulė šventė. Iš kitų savivaldybių žinių kol kas neturime", – teigė Varėnos rajono mero pavaduotojas Alvydas Valeiša.

Jo teigimu, kasmet į grybavimo čempionatą atvyksta apie 30 šalies savivaldybių atstovai.

Tarp jų kelerius pastaruosius metus yra ir Klaipėdos valdininkai. Ne išimtis – ir šie metai.

"Mes tikrai dalyvausime grybavimo čempionate. Pinigai autobuso nuomai jau numatyti miesto biudžete, nieko neslepiame. Nebūtina taip žiūrėti, kad savivaldybės darbuotojai vyksta už mokesčių mokėtojų pinigus. Jei jau taip, tai jie ir į darbą turėtų neiti, nes algą irgi gauna iš mokesčių mokėtojų pinigų", – savo požiūrį dėstė V.Karmanovas.

Vaišina grybiene

Autobuso nuomai miesto biudžete numatyti 2 tūkst. litų. Vežėjas bus parinktas viešųjų pirkimų būdu, organizuojant apklausą, kas pasiūlys mažiausią kainą.

Valdininkai į Varėną išvyks penktadienį po darbo, kad galėtų deramai išsimiegoti, o šeštadienį iš pat ryto žvalūs bėgioti po Dzūkijos miškus ir rinkti grybus.

Teigiama, jog už nakvynę ir maitinimą klerkai susimoka iš savo kišenės.

"Žinau, jog tolėliau nuo mūsų esančių savivaldybių atstovai susitaria, kad nakvos mokyklų bendrabučiuose, ir už tai susimoka. Mes tik visus pavaišiname kava ar arbata ir grybiene", – teigė A.Valeiša.

Pernai Klaipėdos valdininkų kelionė į grybavimo čempionatą kainavo 1,9 tūkst. litų. Tiek už autobuso nuomą reikėjo sumokėti Klaipėdos autobusų parko bendrovei, nes ji pasiūlė mažiausią kainą.

"Kviečiame į Varėną važiuoti ir žurnalistus, nes autobuse visada lieka laisvų vietų", – dėmesingas buvo V.Karmanovas. Tačiau išgirdo atsakymą, kad žurnalistai vykti į Varėną autobusu, už kurio nuomą moka savivaldybė, negalės.

Surinko tik 60 gramų

Teigiama, jog nemokama kelionė į grybavimo čempionatą yra tarsi premija gerai dirbantiems uostamiesčio valdininkams, nes kitos skatinimo priemonės jiems netaikomos.

Pernai uostamiesčio valdininkams grybavimo čempionate sekėsi prastokai. Iš Klaipėdos klerkų delegacijos buvo suformuotos keturios komandos: "Lašišos", "Voveraitės", "Marių plekšnytės", "Veva". Visos jos liko labai toli nuo nugalėtojų – dalijosi paskutiniosiomis vietomis.

Klaipėdiečių komandoms pavyko surinkti nuo 60 iki 750 gramų grybų.

Grybavimo čempionatas Varėnoje vyks paskutinįjį rugsėjo savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu,

Nesuprantu, portretas
tai ko ten vaziuoti,jei klaipediskiu komandai pavyko surinkti nuo 60 iki 750 gramu grybu?Tai ....kaip cia?

na,

na, portretas
geras sakinys?!Nebutina taip ziureti,kad savivaldybes darbuotojai vyksta uz mokesciu moketoju pinigus,jei jau taip,tai jie ir i darba galetu neiti,nes alga irgi gauna is mokesciu moketoju pinigu.....Be komentaru.

gribukas

gribukas portretas
Bet jau tikrai grybu šalis. :) "....Na, mielieji, miškas laukia, Grybų armija mus šaukia!...."
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių