Knyga apie „Begą“ – Klaipėdos istorijos dalis

  • Teksto dydis:

Rinkdami metų knygą šiemet klaipėdiečiai turi progą įvertinti ne tik grožinę literatūrą ar meno albumus, bet ir įsitikinti, kad proginė knyga apie ketvirtį amžiaus gyvuojančią įmonę yra įdomus ir vertingas leidinys.

Tą patyrė praėjusį trečiadienį į Klaipėdos miesto savivaldybės viešąją biblioteką susirinkę skaitytojai. Čia vyko jau paskutinės pretendentės į konkurso „Klaipėdos knyga–2017“ laureatus pristatymas. Miesto visuomenė daugiau sužinojo apie knygą „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos BEGA istorija“.

Jos autorius Kęstutis Demereckas, gyvenantis Rusnėje, negalėjo atvykti dėl saloje jį įkalinusio potvynio. Knygą skaitytojams pristatė jos redaktorius Gediminas Gudavičius.

K. Demereckas dalį knygos skyrė teritorijos, kur šiuo metu veikia „Bega“, praeičiai. Leidinyje pateikiama retam klaipėdiečiui žinomų faktų. Klaipėdos istorija besidomintiems skaitytojams bus įdomu sužinoti apie tai, kad ši vieta vadinta Gintaro pelke, joje ilgą laiką buvo kasami gintarai. Vėliau čia verslą vystė tokios garsios miesto šeimos kaip Beerbohmai, Gerlachai, o XIX amžiaus pabaigoje išaugo celiuliozės fabrikas.

„Bega“ šioje istorinėje vietoje buvo įkurta 1992 metais ir tapo pirmąja Lietuvoje privačia jūrų krovinių kompanija.

Knygos pristatyme dalyvavo vienas iš įmonės įkūrėjų, valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

A. Kuzmarskis susirinkusiesiems pasakojo ne tik apie įmonės veiklą, jos augimą bei pasiekimus, bet ir apie požiūrį į darbuotojus, santykį su miestu ir jo bendruomenėmis.

Tai yra įmonė, kurios indėlis į Klaipėdos miesto pažangą ir klestėjimą yra svarus ir matomas. Vien Klaipėdos simbolio – burlaivio „Meridianas“ prikėlimas naujam gyvenimui  parodo įmonės brandą ir atsakomybę savo miestui.

A. Vaitkus pridūrė, kad keliaudamas po pasaulį ir lygindamas uosto įmonių išsivystymą, jis gali pagrįstai didžiuotis, jog „Bega“ yra viena moderniausių krovos kompanijų net ir pasauliniu mastu.

Knyga buvo išleista „Begos“ 25-erių metų veiklos sukakties proga. Pradžioje manyta, kad ji taps gera dovana darbuotojams bei partneriams. Kompanijos komunikacijos vadovas bei leidinio redaktorius G. Gudavičius prisipažino net ir nesitikėjęs, kad knyga pradės gyventi savo atskirą gyvenimą – taps konkurso „Klaipėdos knyga-2017“ dalyve ir bus graibstoma Klaipėdos istorija besidominčių skaitytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Gal,knygoje,yra parasyta,is kur atejo.dirbti uoste,A. Vaitkus

ne vagis

ne vagis portretas
komunizmas nemarus,raudonsnukiai nemirtingi..liudna ,kad visas Lietuvos turtas atiteko komuniagoms,o avinukai skaitis knygas apie raudonsnukiu komunistu zygius per 28 metus Lietuvos nepriklausomybes.

Istorija" Su kvapeliu"

 Istorija" Su  kvapeliu"  portretas
Keista, kodėl nepaminėti kiti Kūrėjai, visą gyvenimą įmonėje dirbę? Paprastu meistru iki generalinio direktoriaus dirbęs jos ilgametis vadovas Gytis Albrechtas?...Keistai rašomos istorijos, "užsakovas" padaromas vieninteliu herojumi ... Gal tik už gerbiamo Demerecko ir žurnalisto Gudavičiaus įdėtą darbą norisi pasidžiaugti. O dėl įmonės istorijos klastojimo...liūdna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių