Komisaro namuose ieškota grūdų ir margarino?

Rimtų kaltinimų susilaukusį Palangos komisariato viršininką Alvydą Katkauską nuo pareigų pavyko nušalinti tik praėjus trims savaitėms po pradėto ikiteisminio tyrimo. Teismas iš pirmo karto netenkino prokurorų prašymo.

Aiškinsis dėl greičio matuoklio

Žinia apie pradėtą ikiteisminį tyrimą patį A.Katkauską pasiekė išėjusį atostogų.

Vėliau pareigūnas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybei pranešė, kad serga ir turi nedarbingumo pažymėjimą.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas tenkino prokuratūros prašymą ir A.Katkauską nuo pareigų nušalino pusmečiui.

Pats A.Katkauskas kaltinimus neigia ir tikina, kad nesijaučia kaltas.

"Tik po šio teismo posėdžio sužinojau, kad man inkriminuojamos ir kitos veikos. Be to, kas jau buvo paviešinta, dabar jau teigiama, kad aš, vadovaudamas komisariatui, Palangoje vykusių lenktynių metu esą patraukiau greitį matuojantį policijos automobilį "Caddy" į kitą vietą. Tuo momentu keitėsi situacija, ir buvo priimtas sprendimas mašiną perkelti į kitą vietą. O dabar tai traktuojama, kad aš piktnaudžiaudamas tarnyba ir savavaliaudamas tai dariau. Bet, mano manymu, situacija buvo kitokia", – vakar apie mestus kaltinimus pasakojo A.Katkauskas.

Klausytasi pokalbių?

Dar viena situacija, dėl kurios mesti kaltinimai A.Katkauskui, buvo sukėlusi tikrą audrą.

Miesto valdžia ir verslininkai buvo itin pasipiktinę, kai policijos pareigūnai buvo nubaudę keletą vairuotojų tų automobilių, kurie aptarnauja prekybos taškus, išsidėsčiusius Meilės alėjoje.

"Ten yra ženklai. Eismas draudžiamas. Tačiau žmonės atsivežė ledų, gaiviųjų gėrimų, ir mes esą fiksavome pažeidimus, bet neva ne visus. Vyko kažkoks telefoninis pokalbis, kurio buvo klausomasi. Štai ir argumentai", – pasakojo A.Katkauskas.

Po šių nuobaudų nepasitenkinimo kilo iš vietos verslininkų ir miesto valdžios pusės. Diskusijos dalyviai piktinosi perdėtu uolumu ir reikalavo policijos nežlugdyti vietos verslininkų.

Grūdus vežė į mišką?

A.Katkauskas taip pat yra kaltinamas mainais už atlygį pagelbėjęs vienam rusakalbiui pažįstamam atgauti prarastą vairuotojo pažymėjimą.

Matyt, tapau kepėju. Ieškojo grūdų ir margarino, bet niekur nerado.

"Aš kaltinamas tuo, kad mainais už kažkokius grūdus, kuriuos esą vežiau vėliau į mišką sušerti žvėrims ir margariną, piktnaudžiavau tarnyba. Matyt, tapau kepėju. Ieškojo grūdų ir margarino, bet niekur nerado", – prisipažino A.Katkauskas.

Du dešimtmečius Vidaus reikalų sistemoje dirbantis A.Katkauskas tikino, kad jam skaudu dėl tokių kaltinimų.

Paaiškėjo, kad į A.Katkauską per tarpininką kreipėsi menkai pažįstamas vyras, kuris paprašė patarimo, kaip jam atgauti vairuotojo pažymėjimą.

Pažymėjimą grąžina ir anksčiau

Tokius sprendimus gali priimti tik teismas, jei jis ir nusprendė laikinai atimti pažymėjimą, arba policijos įstaiga, kuri taip pat turi tokią sprendimų teisę.

"Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą prarastą vairuotojo pažymėjimą galima prašyti grąžinti tik suėjus pusei paskirtos nuobaudos termino. Antras momentas, kuris yra labai svarbus, – asmuo per tą laiką neturi būti padaręs kito pažeidimo. Ir dar vienas argumentas, į kurį net ir policijos pareigūnai negali neatsižvelgti, tai yra to žmogaus motyvas dėl būtinybės turėti pažymėjimą. Sakykime, jis susijęs su jo darbu ir, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, žmogus nebeturi pragyvenimo šaltinio", – tvarką aiškino Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Paklausus, kada pareigūnas gali būti įtartas piktnaudžiaujantis tarnyba, jei įstatymas numato galimybę net ir nusižengėliams pirma laiko atgauti pažymėjimą, M.Džermeika išdėstė reikalavimus.

"Jei pareigūnas, priimdamas sprendimą sugrąžinti pažymėjimą, nutylės, kad žmogus per tą laiką vėl yra padaręs KET pažeidimą. Tačiau tokiu atveju jau būtų ir dokumentų klastojimas. Juk jis turi pildyti dokumentų formas. O jas gali patikrinti tiesioginis viršininkas", – aiškino M.Džermeika.

Skambino kolegai į Klaipėdą

Pasak A.Katkausko, net ne jis pats ėmėsi dokumentų grąžinimo žingsnių.

"Ne aš baudžiau, ne aš grąžinu. Žmogus pasakė, kad nežino tvarkos ir kur kreiptis. Aš paskambinau Kelių policijos tarnybos viršininkui ir paprašiau priimti šį žmogų", – savo versiją išdėstė A.Katkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Konkretus užsakymas ir užsakovo ausys matosi taip jis jau ne su vienu susidorojo. Manau greitai ateis ir jo laimės valanda

teisiesems

teisiesems portretas
LT istatymai sukurti, tiems ziopliams, kurie nori kilti karjeros laiptais ir susidoroti, kaip du pirstus apm... ziopliai gaudykit zulikus, o nejuokinkit tautos... o teisinguolai, kai susidursit su teismais ir neturesit pinigeliu, tai pajusit LT teisybe, kai nepasiturintys zmones yra nuteisiami be irodymu, o gyvenime nedirbe turtuoliukais issisuka.. nes turi prisivoge pakankamai.. kad teisinguma vykdantiems, taip pat padeda vilas islaikyti.. ir tokie geradariai palenkia teiseju vidini isitikinima, i savo puse.. man juokinkai skamba teiseju nebaudziamumas, del to vidinio isitikinimo... sia diena visi zinom ta vidini isitikinima grysta euriukais...

Be komentaru

Be komentaru portretas
Aiskus santazas ir uzsakymas...kyso ausys uzsakovo ir vykdytoju.Tikslas atsikratyti profesionalu, nes patys yra klounai....geda ir liudna ....bet teisybe triumfuos!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių