Komitetai palaimino Klaipėdos miesto biudžetą

Uostamiesčio tarybos komitetai palaimino miesto biudžetą. Nors diskusijų dėl kai kurių priemonių kilo, esminių pastabų nebuvo. Penktadienį vyksiančio neeilinio posėdžio metu miesto biudžetas bus teikiamas tvirtinti tarybai.


 

Uostamiesčio tarybos komitetai palaimino miesto biudžetą. Nors diskusijų dėl kai kurių priemonių kilo, esminių pastabų nebuvo. Penktadienį vyksiančio neeilinio posėdžio metu miesto biudžetas bus teikiamas tvirtinti tarybai.

Tiltui – netinkama vieta

Miesto biudžetas šiemet sieks per 139 mln. eurų. Jis yra 16 mln. eurų arba 13 proc. didesnis nei praėjusių metų. Finansavimas didėja beveik visoms programoms.

Trečiadienį biudžeto svarstymus komitetuose apibendrino Finansų ir ekonomikos komitetas. Susipažinus su posėdžių protokolais, nuspręsta jam pritarti.

„Dalyvavau visų komitetų posėdžiuose, kur buvo svarstomas miesto biudžetas. Diskusijų buvo, bet esminių pastabų, kad reikėtų keisti vieną ar kitą eilutę – ne. Visi komitetai pritarė miesto biudžetui“, – tvirtino Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Įvertinus komitetų siūlymus, suformuoti pavedimai savivaldybės administracijai.

Tarybai bus siūloma įpareigoti savivaldybės administraciją, koreguojant miesto biudžetą, numatyti laikiną pėsčiųjų-dviratininkų tiltą per Danę įrengti kitoje, labiau tinkamoje vietoje.

Dabar šį statinį yra suplanuota sumontuoti prie Jono kalnelio. Šiems darbams numatyta skirti 90 tūkst. eurų. R.Taraškevičius atkreipė dėmesį, kad yra patvirtintas Dviračių infrastruktūros plėtros specialusis planas. Jame yra numatyta įrengti keturiolika tiltų per Danę.

„Reikia išrinkti optimaliausią vietą“, – pabrėžė pirmininkas.

Diskutavo dėl estrados

Taip pat siūloma savivaldybės administraciją įpareigoti pakeisti formuluotę iš „Vasaros estrados dalies statinių griovimas“ į „Vasaros estrados modernizacija“.

Apie šį pakeitimą buvo diskutuojama ir Kultūros, švietimo ir sporto komitete.

Taip pat nurodyta, kad miesto tarybos kolegijai būtų pristatyti variantai, kaip turėtų būti atnaujinama Vasaros estrada, prieš rengiant techninį modernizacijos projektą.

Tarybos nario Arūno Barbšio nuomone, dėl to turėtų pasisakyti visa miesto taryba, tačiau komiteto dauguma tokiam siūlymui nepritarė. Apsiribota tarybos kolegija.

R.Taraškevičius atkreipė dėmesį, kad į pastarosios posėdį gali ateiti visi norintys.

A.Barbšys atkreipė dėmesį, kad žodis „modernizacija“ apima labai daug: „Kas iš to, kad pakeisime terminą? Ar nebus vis tiek griovimas?“.

R.Taraškevičiaus teigimu, tarybos nariai galės patys suformuoti projekto sąlygas, kaip estrada turėtų atrodyti po modernizacijos.

Reikia ir kitoms įstaigoms

Savivaldybės administracijai ketinama siūlyti parengti olimpinės pamainos (aukšto sportinio meistriškumo) ketverių metų rėmimo programą.

Neliko pamirštas Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narės Nikos Puteikienės siūlymas įrengti keltuvą bendruomenės namuose, esančiuose Debreceno gatvė 48.

Tarybos nariai stebėjosi, kodėl tokio prašymo anksčiau neišreiškė namus administruojantys Žvejų rūmai, o jis perduotas per politikus.

„Skambinau pačiam įstaigos vadovui. Sakė, kad keltuvo jiems tikrai reikia. Savivaldybės administracijai reikėtų pavesti išanalizuoti situaciją“, – tvirtino pirmininkas.

Tačiau vicemero Artūro Šulco nuomone, į šį klausimą reikėtų pažiūrėti plačiau.

„Kiek turime visuomeninių pastatų, kuriems reikia keltuvų. Siūlyčiau administracijai pavesti išsiaiškinti bendrą keltuvų poreikį, nustatyti prioritetus. Negalime ištraukti vienos įstaigos iš konteksto. Gal kitai keltuvo reikia labiau“, – dėstė vicemeras.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė tokiam siūlymui.

Biudžetą dar tikslins

Taip pat bus prašoma išanalizuoti Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narės Ligitos Girskienės prašymą organizuoti mokymus bendrijų pirmininkams.

A.Šulcas suabejojo, ar politikė, teikdama tokį prašymą, nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, nes pati yra bendrijos pirmininkė.

Vicemerės Juditos Simonavičiūtės nuomone, tokius mokymus turėtų organizuoti Butų ir energetikos poskyris. Politikės nuomone, tokie kursai tikrai reikalingi.

„Bendrijų Klaipėdoje yra apie 380. Kai gyventojams perdavėme tvarkyti kiemus, su jomis buvo didžiausia problema. Reikia išsiaiškinti, ar reikia tokių kursų“, – tvirtino vicemerė.

Bus siūloma analizuoti ir dar vieną N.Puteikienės siūlymą dėl mokymų tarybos nariams. Ar tokie reikalingi, bus prašoma išsiaiškinti tarybos sekretoriato.

Taip pat savivaldybės administracija bus įpareigota nagrinėti siūlymą dėl dangų vaikų žaidimų aikštelėje prie Danės įrengimo. Tokį prašymą pateikė Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas.

„Traukinys išvažiavęs, šaukštai po pietų“, – šmaikščiai biudžeto svarstymą baigė R.Taraškevičius. Miesto taryba jį svarstys penktadienį. Tačiau po pusantro mėnesio biudžetas bus tikslinamas, nes į jį dar nėra įtrauktos Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšos, skirtos gatvių remontui, ES paramos pinigai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių