Komitetui „Už pokyčius Klaipėdoje“ teismas buvo palankus

Visuomeniniam rinkimų komitetui „Už pokyčius Klaipėdoje“ sugrąžinta teisė toliau dalyvauti savivaldybių rinkimų kampanijoje. Taip ketvirtadienį nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas dėl visuomeninio rinkimų komiteto „Už pokyčius Klaipėdoje“ ir tuo pačiu jų keliamo kandidato į merus Artūro Žalio buvo palankus netikėtai trumpam iš žaidimo iškritusiems politikams.

Užpraeitą savaitę Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nustatė, jog vienas minėto komiteto kandidatų Edmundas Arnašius (16 numeris) nuslėpė savo teistumą, todėl buvo išbrauktas iš pretendentų sąrašo.

Būtent tai ir lėmė, kad rinkimai, taip ir neprasidėję, šiam komitetui baigėsi. Tam paaiškėjus, nukentėjo visa komanda.

VRK išbraukė komitetą "Už pokyčius Klaipėdoje" iš rinkimų kampanijos dalyvių, nes jų sąraše liko tik 15 kandidatų, kai mažiausias skaičius turėtų būti 16.

Galimybės siekti mero posto tuo pačiu neteko ir A.Žalys, nes, anot VRK atstovų, „nebeliko juridinio subjekto, kuris deleguoja savo kandidatą į merus“.

Tačiau komiteto atstovai kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą. Ir teismas buvo palankus.

„Teismas patenkino mūsų ieškinį, mes laimėjome. Mes visada tikėjome Lietuvos teismais. Kažkas gi dar turi vykdyti teisingumą“, – teigė komiteto koordinatorius Algirdas Grublys.

Taigi ir komitetas „Už pokyčius Klaipėdoje“ ir jų keliamas kandidatas į merus A.Žalys toliau tęs rinkimų kovą.

Visuomeninį rinkimų komitetą "Už pokyčius Klaipėdoje" su bendraminčiais įsteigė Liberalų sąjūdyje savo narystę suspendavęs, o vėliau ir visai iš šios partijos pasitraukęs dabartinis Klaipėdos miesto politikas A.Grublys.

Prie komiteto prisijungė dar vienas Klaipėdos tarybos narys Vytautas Čepas ir buvusi ilgametė savivaldybės Socialinių reikalų departamento vadovė bei politikė Audra Daujotienė.

Ir nors tarp šio komiteto steigėjų buvo net 70 narių, oficialų kandidatų sąrašą kažkodėl sudarė tik 16 pretendentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ux

Ux portretas
ta Djotienė tikra gnyda. Šiaip taip atsikratė socialinis tai vistiek lenda.Negal but negėrus kraujo hamka paskutinė

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Grublys visada išplaukia. Jis neskesta:D). Nei prie vienos santvarkos

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Sovietiniai nomenklatūrininkai neiškenčia nepalapnoję iš bendro lovio.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių