Konferencijoje – apie paciento saugumą

Vienyti slaugos specialistus, dalytis mokslu grįstomis slaugos naujovėmis, praktine patirtimi, kelti profesinę kvalifikaciją bei profesijos prestižą. Tokie tikslai buvo iškelti Respublikinės Klaipėdos ligoninės kartu su Klaipėdos universitetu organizuotai respublikinei mokslinei-praktinei konferencijai „Slaugos praktikos aktualijos 2016 m.: naujausios rekomendacijos ir galimybės jas pritaikyti praktikoje“.

Sveikino garbūs asmenys

Birželio 3-ąją vykęs renginys subūrė maždaug 120 didžiausiose šalies ir regionų ligoninėse dirbančių slaugos specialistų.

Visą dieną vykusios konferencijos metu buvo perskaityti aštuoni išsamūs ir profesionalūs pranešimai. Kaip teigė organizatoriai, savo patirtimi dalijosi ne tik uostamiesčio atstovai – Respublikinės Klaipėdos bei Jūrininkų ligoninės, bet ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų bei Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos specialistai.

Konferencijos dalyvius sveikino Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto dekanas prof. Artūras Razbadauskas, švietimo ir mokslo viceministrė dr. Natalja Istomina, Respublikinės Klaipėdos ligoninės Vidaus medicininio audito vadovė gydytoja Salvinija Misikonienė. Konferencijos organizatorius bei dalyvius nudžiugino ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos Anesteziologijos klinikos vadovo, profesoriaus Andriaus Maco sveikinimai bei įžvalgos.

Temos – itin aktualios

Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotoja slaugai Andželika Zavackienė pasakojo, kad šįkart konferencija buvo skirta chirurginio profilio slaugytojams. Panašaus pobūdžio renginys uostamiestyje buvo suorganizuotas ir pernai.

Tam, kad sumažėtų vaistų skyrimo klaidų anesteziologijoje, specialistai konferencijos dalyviams suteikė naujausių mokslo žinių ir įgūdžių apie medikamentų bei švirkštų žymėjimą, anestezijos ypatumus pooperaciniu laikotarpiu, galimas anestezijos problemas, jų valdymo būdus bei galimybes, bandant sumažinti anestezinę riziką, išvengti komplikacijų bei nepageidaujamų įvykių darbe, siekiant greitesnio pacientų sveikimo po chirurginių operacijų ir intervencijų.

Buvo nagrinėjamos slaugos naujovės ir specifika perioperaciniu periodu po organų transplantacijų, skydliaukės pašalinimo operacijos, darbo organizavimo principai Respublikinės Klaipėdos ligoninės dienos chirurgijos centre. Slaugos specialistai turėjo galimybę susipažinti ir išmokti įveikti stresą kasdieninėje slaugos praktikoje.

„Nagrinėtos temos, kalbant apie pacientų saugą, yra labai aktualios šiomis dienomis“, – tikino A.Zavackienė.

Tai jau antra šios ligoninės organizuota mokslinė konferencija, skirta būtent slaugytojų darbo ypatumams apžvelgti. Gegužės viduryje Klaipėdoje vykusioje respublikinėje konferencijoje kalbėta apie nacionalinę slaugos politiką bei kasdien slaugytojams aktualius klausimus. Ypatingas dėmesys renginyje buvo skiriamas paciento saugumo užtikrinimui ir prevencinių priemonių taikymui, sveikatos priežiūros įstaigose pasitaikantiems organizacinės etikos pažeidimams.

Pranešimus parengė skirtingose Lietuvos vietose dirbančios slaugos specialistės. Savo patirtimi dalinosi Klaipėdos, Kauno, Vilniaus ligoninių specialistai, dalyvių gretose – Šiaulių, Alytaus ir kitų miestų slaugytojų atstovai.

Taiko kompleksines priemones

Pristatydama savo pranešimą „Naujausios pacientų saugos kontrolės rekomendacijos perioperaciniame laikotarpyje“ A.Zavackienė akcentavo, kad sveikatos priežiūros organizavimas visame pasaulyje yra nuolat kintantis procesas, kurį lemia finansiniai ištekliai, visuomenės poreikiai ir medicinos personalo išsilavinimas.

„Tačiau tuo pat metu atsiranda ir didelė rizika bei aukštas klaidų atsiradimo potencialas, kuris gali pakenkti pacientui. Problemos akivaizdumas paskatino pacientų saugą įvardyti, kaip atskirą procesą. Šiuo metu saugumo svarba pabrėžiama ir tarptautiniu mastu. Svarbiausia – neturi nukentėti paslaugų kokybė ir pacientas“, – teigė A.Zavackienė.

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje taikomos kompleksinės priemonės, siekiant užtikrinti pacientų saugumą perioperacinio laikotarpio metu. Direktoriaus pavaduotoja slaugai pabrėžė, kad pacientų saugumą ruošiantis operacijai užtikrina suteikiama informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saugiau

saugiau portretas
Spedra yra receptinis vaistas, tad pries ji perkantis reikia ir issitirti tikrasias erekcijos disfunkcijos priezastis. Spedra geba pagerinti kraujotaka į lyties organus, sustiprinti jautruma ir istverme. Vartoti galima pagal poreiki, tiesiog pries lytinius santykius, nes suveikia jau po 15-30 min.

Nauja

Nauja portretas
Stebina tai, kad gydytojai ne visada skuba atsizvelgti į tai, kokie vaistai pacientui saugesni. Iki siol yra rekomenduojama vartoti daugybe zalingu preparatu, nors jau atsirades naujos kartos potencija veikiantis Spedros vaistas. Saziningi specialistai ji rekomenduoja del itin gero toleravimo. Tyrimais remiantis stebima, jos sis vaistas neturi kitiems erekcija gerinantiems vaistams iprasto reikstis salutinio poveikio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių