Konfliktas Romuose: vanduo tapo šantažo įrankiu

Pasiturinčioje Klaipėdos priemiesčio Normantų gyvenvietėje vanduo tapo šantažo įrankiu. Vandentiekio tinklus įsigijęs verslininkas savavališkai išjungė vandens tiekimą 130-iai ten gyvenančių šeimų, nes šios esą nesutiko su juo pasirašyti joms nenaudingos sutarties. Žmonės pasipriešino tokiai savivalei ir rengia ieškinį teismui.

Ekstremali situacija

Klaipėdos priemiestyje, šalia Palangos kelio, raudonuoja gyvenvietė Normantai, labiau žinoma Romų pavadinimu. Ten įsikūrę 130 sodybų, kuriose gyvena apie pusė tūkstančio gyventojų.

Artėjant savaitgaliui, praėjusį penktadienį šie žmonės staiga liko be geriamojo vandens. Nes taip nusprendė gyvenvietės vandens tinklus įsigijęs verslininkas iš Alytaus Tomas Cibulskas.

Tądien gyventojai pastebėjo keistą mašiną prie vandens siurblinės. Ir nežinia, ar pats savininkas, ar jo patikėtiniai užsuko vandens tiekimo sklendes bei pakeitė statinio spynas. Taip 500 žmonių iškilo grėsmė likti be aprūpinimo geriamuoju vandeniu. Prieš pat savaitgalį pasiturinčioje Normantų gyvenvietėje susiklostė ekstremali situacija.

Dienraščiui susisiekus su minėtu verslininku T.Cibulsku, pokalbis buvo itin trumpas. Išgirdęs, apie ką bus kalbama, jis tiesiog išjungė telefoną ir daugiau nebeatsiliepė.

Žmonės apgynė savo interesus

Normantų gyventojai, supratę, kad tik nuo jų pačių priklauso, ar jų namuose atsiras geriamasis vanduo, ėmėsi veiksmų.

Skubiai buvo sukviestas visuotinis individualių gyvenamųjų namų savininkų bendrijos "Normantai" susirinkimas, kuriame beveik 70-ia balsų – vienbalsiai nuspręsta jėga atidaryti vandenvietės siurblinės duris ir atnaujinti vandens tiekimą gyventojams.

Tokių priemonių imtasi tada, kai nepavyko susikalbėti, o vėliau ir susisiekti su vandens tinklų savininku, jau minėtu bendrovės "Baltic casings" vadovu T.Cibulsku.

"Mes jam skambinome, rašėme elektroninius laiškus. Jokios reakcijos. Todėl kitos išeities nebuvo. Turėjome kažką daryti. Tad atidarėme siurblinę ir įjungėme vandenį", – teigė bendrijos "Normantai" pirmininkas Alvydas Petravičius.

Ne pirmas konfliktas

Pasak gyventojų, kai statė vadinamuosius Romus, arba Normantus, namų savininkams priklausė tik žemė. Visi vandens tinklai, inžinerinės komunikacijos ir požeminės linijos buvo bendrovės "Pušų alėja" nuosavybė, kuri ir statė šį kvartalą. Buvę gyvenvietės vystytojai 2013 m. bankrutavo.

Pasibaigus bankroto bylai, "Pušų alėjos" turtas, taip pat ir Normantų vandens tinklai, parduoti varžytinėse. Čia juos, pirminiais duomenimis, už 25 tūkst. eurų įsigijo bendrovė "Baltic casings".

Ši įmonė registruota Alytuje, nors oficialiai bendrovė užsiima maisto pramone, o konkrečiai, kaip rašoma megamita.lt puslapyje: "Baltic casings, UAB, įsteigta 2002 metais Alytuje. Jau 14 metų mūsų įmonė sėkmingai vykdo natūralių žarnų importą, eksportą ir rūšiavimą."

Be prekybos natūraliomis žarnomis, bendrovė retsykiais šį bei tą nusiperka ir varžytinėse. Pastarasis pagarsėjęs atvejis buvo, kai T.Cibulskas 2012 m. už pusę milijono litų Alytuje įsigijo prabangų namą, kuris priklausė finansinių sunkumų tuo metu patyrusiai Alytaus miesto tarybos nario Jono Balčiaus įmonei "Šėlsmas".

Tačiau, kaip rašė delfi.lt, T.Cibulskas beveik metus negalėjo į jį įeiti. Bet tai jau kita istorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juristui

juristui portretas
Na nepiktas aš ir labai geranoriškas tamstos ir visų suinteresuotų pusių atžvilgiu. Tiesiog darydamas teisinį vertinimą neturėdamas faktų, galite pastumėti vieną ar kitą pusę imtis bereikalingų veiksmų. Tik tiek.

juristas to juristui

juristas to juristui portretas
Na prielaidas gali panaikinti žurnalistė Asta Dykovienė. Gali pasidomėti pas bankroto administratoriaus, kada įvyko sandoris, pasidomėti bankroto administratoriaus veika. Na jei straipsnis atsirado, tai jis turi turėti ir pabaigą.O pats matau kažkoks piktas esi, gal kokiai grupei ar šaliai priklausai?

juristui

juristui portretas
Darote prielaidas nežinodamas faktų. Nigerai.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių