Konkursas kalėdinėms puošmenoms Klaipėdoje

Iki Kalėdų likus vos mažiau nei trims mėnesiams, miestas jau susirūpino, kaip per didžiąsias metų šventes bus padabinta Atgimimo aikštė. Savivaldybė eglutės ir papuošimų nuomai jau paskelbė konkursą. Pasiūlymų laukiama iki spalio 3 d.

"Klaipėdos miesto savivaldybė numato pirkti kalėdinės eglės Atgimimo aikštėje su papuošimo elementais ir Atgimimo aikštės papuošimo elementų nuomą. Tiekėjo pasiūlymo kaina negali viršyti 51 tūkst. eurų su PVM. Pasiūlymas turi būti pateiktas iki spalio 3 d. 14 val.", – rašoma rugsėjo 26 d. paskelbtose viešojo konkurso nuostatose.

"Kokie turėtų būti tie papuošimai? Kad atspindėtų šventinę nuotaiką, dvelktų kalėdine dvasia ir džiugintų. Ar tai bus visiems priimtinas dalykas, nežinau. Nuomonių visada būna visokių. Tai yra požiūrio klausimas. Bet žmonės dažniausiai siekia šventinės emocijos", – paklaustas, kaip turėtų atrodyti šiųmetė eglė, dėstė Klaipėdos miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis.

Pernai kalėdinei miesto puošybai bei renginiams buvo skirta 300 tūkst. eurų.

Šiemet jau trečius metus iš eilės centrinę Klaipėdos miesto dalį veikiausiai ir vėl puoš dvi eglės – natūrali, kuri bus pastatyta Teatro aikštėje, ir eglės formą primenanti konstrukcija – Atgimimo aikštėje. Pastarosios nuomos kaina pernai siekė 34 tūkst. eurų.

Pernai netikrą eglutę puošė pusketvirto tūkstančio dirbtinių aukso spalvos eglišakių, šviesos girliandos, šviečiančios dekoracijos, tradiciniai kalėdiniai žaislai ir jūriniai elementai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zylia

Zylia portretas
Leistu ymonėms pasireikšti,už reklama atsirastu norinčiu egle pastatyti ir išpuošti.už tokius pinigelius galėtu daug ka gero žmoniu labui padaryti.kaškaip pasipuikuoti labiau norisi,deja...

Makas

Makas portretas
Siais metais reikia platinines eglutes uz 74 tukstancius... :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių