Konkursas „Mylių švarią Klaipėdą“ moksleiviams pažėrė prizų

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje finišavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos organizuotas aplinkosauginis konkursas „Myliu švarią Klaipėdą“. Skirtingose amžiaus grupėse Klaipėdos moksleiviai varžėsi rūšiavimo užduotyse bei turėjo pademonstruoti atliekų tvarkymo žinias.


 

Uostamiestyje finišavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos organizuotas aplinkosauginis konkursas „Myliu švarią Klaipėdą“. Skirtingose amžiaus grupėse Klaipėdos moksleiviai varžėsi rūšiavimo užduotyse bei turėjo pademonstruoti atliekų tvarkymo žinias.

„Šis konkursas yra pirmasis tokios didelės apimties Savivaldybės administracijos projektas, skatinantis ekologinį ugdymą pradėti nuo mokyklos suolo. Mūsų mieste jau yra sukurta ekologiško atliekų tvarkymo infrastruktūra, tačiau įpročio rūšiuoti, nuvežti patiems atliekas į joms skirtas aikšteles mūsų visuomenėje dar nėra suformuota. Ekologinis švietimas – viena iš efektyviausių priemonių pakeisti visuomenės įpročius. Pažangiose pasaulio valstybėse rūšiavimo, atliekų tvarkymo užduotys netgi yra integruotos į mokymo programas. Džiugu, kad pirmasis toks konkursas sulaukė išties gausaus Klaipėdos moksleivių, bei jų tėvų ir pedagogų susidomėjimo“, - sakė Daiva Berankienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja. 

Konkurse galėjo užsiregistruoti ir dalyvauti visų Klaipėdos miesto mokyklų atstovai. Daugiausia dalyvių sulaukta 1 – 4 klasių grupėje. Mokiniai su suaugusiųjų pagalba turėjo vežti atliekas į Klaipėdos didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles. Konkurso metu trijose miesto didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse mokiniai su tėveliais apslankė daugiau nei 1100 kartų. Aktyviausi buvo Prano Mašioto progimnazijos pirmokai. Antrąją vietą užėmė mokykla-darželis „Šaltinėlis“,  trečiąją − mokykla-darželis „Varpelis“.

5 – 8 klasių moksleiviai buvo kviečiami fotografuoti savo namuose naudojamą atliekų rūšiavimo įrangą, ją pasigaminti ar rūšiavimo talpas paversti stilinga interjero detale. Išradingiausi buvo Simono Dacho progimnazijos 8-okai, taip pat puikiai pasirodė „Verdenės“ ir „Versmės“ progimnazijų mokiniai – jie pasidalino 2-ąsias vietas. Trečioji vieta atiteko „Medeinės“ specialiųjų poreikių mokyklai.

Vyresniųjų klasių moksleiviai aktyviai dalyvavo viktorinoje „Atliekų tvarkymas – ką apie tai žinai?“, kur turėjo atsakyti į 25 sudėtingus klausimus apie atliekų tvarkymą  - nuo elementarios atliekų rūšiavimo tvarkos iki valstybinių atliekų tvarkymo užduočių. Konkurse iš 19 komandų geriausiai pasirodė Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai, užėmę pirmąją ir trečiąją vietas, o antroji atiteko – Vydūno gimnazijos devintokams.

Gegužės 21 dieną Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos salėje apdovanojimų ceremonijoje visiems prizininkams įteikti mero pasirašyti diplomai, piniginiai prizai (nuo 160 iki 570 eurų) ir atminimo dovanos.

Ekologinis projektas „Mylių švarią Klaipėdą“ bus tęsiamas ir rudenį - moksleiviai vyks į ekskursijas, kur susipažins su Klaipėdos miesto atliekų tvarkymo sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonc

jonc portretas
tai kiek mylių iki švarios Klaipėdos?

rašeivoms

rašeivoms portretas
ar ne gėda daryti tiek gramatinių klaidų. Gal grįžkit į pradinę mokyklą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių