Konstitucijos egzaminą laikė dvi klaipėdietės

Į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą atskubėjo tik dvi į jį patekusios klaipėdietės. Viena jų – savivaldybės darbuotoja Milda Milbutaitė sužibėjo. Moteris nepadarė nė vienos klaidos. 

Į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą atskubėjo tik dvi į jį patekusios klaipėdietės. Viena jų – savivaldybės darbuotoja Milda Milbutaitė sužibėjo. Moteris nepadarė nė vienos klaidos.

Antradienį visoje šalyje vyko antrasis Konstitucijos egzamino etapas. Jame dalyvavo apie 800 geriausiai pirmajame etape pasirodžiusių egzamino dalyvių iš įvairių kategorijų. Tam, kad patektų, jie turėjo iš 30 klausimų teisingai atsakyti į 25 ir daugiau.

Pirmajame egzamino etape dalyvavo per 31 tūkst. Lietuvos piliečių. Klaipėdos savivaldybė sulaukė dvidešimties. 15 jų buvo be teisinio išsilavinimo.

Nors tuomet daugumai neprireikė visos akademinės valandos egzaminui skirto laiko, tačiau užduotys esą buvo nelengvos. Į antrąjį etapą pateko tik dvi klaipėdietės – savivaldybės dokumentų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė M. Milbutaitė, teisingai atsakiusi į 26 egzamino klausimus ir logopedė Rugilė Dirginčienė.  

Finalininkės egzaminą laikė 12 val. toje pačioje vietoje – miesto savivaldybėje.

Antrojo etapo dalyvėms buvo pateikta 20 klausimų – 19 testo tipo ir vienas atviras. Moterys rungėsi teisinio išsilavinimo neturinčiųjų kategorijoje. Šįkart M. Milbutaitė teisingai atsakė į visus testinius klausimus.

Klaipėdietės pasidžiaugė savo rezultatais ir pagrindinio šalies įstatymo išmanymu.

Įdomu tai, kad M.Milbutaitė Konstitucijos egzamine šiemet dalyvauja pirmą kartą. Ji pati stebėjosi savo sėkme.

„Tai graži iniciatyva, pamaniau, kodėl gi nesudalyvavus? Visada buvo įdomu pabandyti, tačiau tik šiemet prisiruošiau“, – sakė nė vienos klaidos antrajame etape nepadariusi pašnekovė.

Ji pridūrė, esą daugiau nebijos laikyti egzamino ir ateinančiais metais.

Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vyriausioji specialistė Agnė Jonikaitytė tikino, kad egzaminų lapai išsiųsti į Vilnių. Sostinėje dalyvių atsakymus vertins specialiai tam sudaryta teisininkų komisija.

Egzamino nugalėtojais taps 29 asmenys, kuriuos spalio 26 dieną Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras. Jiems bus įteikti diplomai ir organizatorių bei partnerių prizai.

Konstitucijos egzamino dalyviai varžosi keliose grupėse: pilnamečių piliečių, teisę studijuojančių ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų bei moksleivių (keturiose atskirose grupėse).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių