Konteinerio dvynukų motina nežinojo, kad pagimdė gyvą vaiką

Šiukšlių konteineryje rastų dvynukų motina Viktorija Filiponenko – jau Klaipėdoje. Ją leista  suimti 2 mėnesiams. Naujagimių žūties aplinkybės netrukus bus išaiškintos iki galo.

Iki šiol šiurpiausi įtarimai kritę ant berniukus pagimdžiusios jaunos moters gali pasikeisti. Neatmetama, kad V.Filiponenko bus kaltinama tik nepranešusi apie nusikaltimą.  

Šeštadienį po pietų Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido šią 25 metų moterį suimti dviem mėnesiams.

Antrinės teisinės pagalbos advokatas Edvardas Staponkus tikino būtinai skųsiąs šį sprendimą ir sieksiąs, kad įtariamoji būtų išleista į laisvę. Pasak teisininko, sausį dvynukes mergaites pagimdžiusi V.Filiponenko vis dar jaučiasi blogai, jai reikalinga medikų pagalba bei poilsis.

Į teismą atvesta įtariamoji ašarojo, kalbinama žurnalistų pasakė tik savo dukrelių vardus – Viktorija ir Gabrielė. Mažylės šiuo metu paliktos globoti Madrido miesto Mažamečių ir šeimos  institute. Tame pačiame mieste nuo gruodžio pabaigos, kai buvo sulaikyta Barselonoje, buvo kalinama ir V.Filiponenko.

Ji su mergytėmis buvo tik tris dienas. Moteris prašė Ispanijos teismą, kad dvynukės drauge su ja būtų gabenamos į Lietuvą, tačiau šis prašymas nebuvo patenkintas.

Už uždarų durų apklausiama teisėjo, prokuroro bei advokato V.Filiponenko noriai atsakinėjo į klausimus. Iš patikimų šaltinių žinoma, kad moteris neneigė esanti šių naujagimių gimdytoja. Ji pasakojo gimdymo metu nualpusi, o kai atsipeikėjo, abu berniukai nerodė gyvybės ženklų.

Kol kas ji tebėra įtariama naujagimių nužudymu, tačiau šie įtarimai gali keistis. Pagrindiniu įtariamuoju gali tapti asmuo, buvęs namuose tuomet, kai moteris gimdė. 2009 metų gegužės 3-osios įvykių detalės tebetiriamos.

Kitos dienos rytą negyvą kūdikį rado benamiai. Kai į įvykio vietą atvyko pareigūnai ir pradėjo tame pačiame konteineryje ieškoti daugiau su naujagimiu bei jo gimimu susijusių daiktų, buvo rastas ir antro vaiko lavonėlis.

Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad berniukai gimė keliomis savaitėmis anksčiau laiko, bet buvo normaliai išsivystę ir turėjo išgyventi. Vienas vaikas gimė negyvas, antrasis netrukus po to, kai išvydo pasaulį buvo uždusintas.

Dvynių motinos paieškos nuklydo klystkeliais dėl techninės klaidos lyginant jų DNR su policijos duomenų bazėje esančiai duomenimis. Tikroji berniukų gimdytoja nustatyta pernai pavasarį, tačiau tada V.Filiponenko jau buvo išvykusi į Ispaniją.


Šiame straipsnyje: Viktorija Filiponenko

NAUJAUSI KOMENTARAI

liūdna

liūdna portretas
ji.................. Turbūt suoprato :ką padarė........

rena

rena portretas
gyvate

va va

va va portretas
Kaip visi iskart ta moteri puolete. Nors iskart buvo aisku kad vienas is vaiku gime negyvas, o su antru ne iki galo istirta kas nutiko. Moteris gimde anksciau laiko netiketai namie ir turejo patirti didziulia trauma ypac jei vienas vaikas gime negyvas. Pabandykite isijausti i ta situacija pries teisdami. Dabar lieka vienintelis klausimas kas nutiko antram vaikuciui. Jeigu ir jis mire sava mirtimi arba buvo nuzudytas kito asmens tai motina reikia tik uzjausti ir jai padeti.
VISI KOMENTARAI 124

Galerijos

Daugiau straipsnių