Kontrabandos virvė turėjo sujungti Rusiją ir Lietuvą

Pagėgių pasieniečiai sulaikė plaukiką, kuris iš Rusijos Nemunu į Lietuvos krantą tiesė 200 metrų ilgio virvę. Manoma, kad ja sienos pažeidėjo bendrininkai Lietuvoje iš kaimyninės šalies vandeniu turėjo atsitempti kontrabandinių rūkalų krovinį.

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai ties Jurbarko rajono Smalininkų kaimu pastebėjo iš Rusijos į Lietuvą Nemunu plaukiantį pažeidėją.

Tolėliau upėje budėjo VSAT tarnybinės motorinės valties ekipažas, kuriam tuoj pat buvo perduota informacija apie pažeidėją.

Šiam perplaukus upės vidurį, kuriuo eina Lietuvos ir Rusijos siena, ir likus apie 30 metrų iki Lietuvos kranto, atskubėję pasieniečiai valtimi užtvėrė "ichtiandrui" kelią atgal.

Plaukikas dar bandė apsisukti ir grįžti į Rusiją. Tuomet vienas VSAT pareigūnas iš tarnybinio ginklo paleido du įspėjamuosius šūvius į orą, o jo kolega - signalinę raketą, apšvietusią vietovę.

Išgąsdintas plaukikas nebeturėjo kur dingti, todėl klusniai priplaukė prie VSAT pareigūnų valties ir buvo palydėtas iki kranto. Sulaikomas jis jau nebesipriešino.

Hidrokostiumą vilkėjęs bei plaukmenis avėjęs pažeidėjas upe tiesė apie 200 metrų ilgio virvę, kurios vienas galas liko Rusijoje, kitas turėjo atsidurti Lietuvoje.

Virvė, įtariama, būtų panaudota neteisėtam kontrabandinio krovinio gabenimui. Vieną jos galas būtų tempiamas Lietuvos krante, o prie kito galo kontrabandininkai iš Rusijos būtų pririšę draudžiamą krovinį - cigarečių dėžes.

Apklausiamas plaukikas prisistatė 23 metų Rusijos piliečiu. Šis asmuo jau žinomas VSAT pareigūnams. 2007 m. vasarą jis pažeidė valstybės sieną, kai Nemunu taip pat atplaukė į Lietuvos teritoriją.

Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Medžiaga pagreitinto proceso tvarka ketvirtadienį bus perduota Jurbarko rajono apylinkės teismui.


Šiame straipsnyje: ichtiandras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių