Kontrolės komitetą sudomino išlaidos Melnragės tualetui

Gelbėtojų tarnybos prižiūrimas viešasis tualetas Melnragėje miestui – nuostolingas. Savivaldybės Kontrolės komitetą sudomino jo išlaikymo išlaidos.

„Visuomenės sveikatos centras tikrino ne kartą ir jiems tas tualetas paliko tik gerą įspūdį. Stengiamės, kad nebūtų blogo kvapo, būtų įvairios higienos priemonės ir visą kitą. O į klausimą, kodėl tas tualetas nuostolingas, jūs man pasakykite, kuris tualetas yra pelningas?“ – stebėjosi Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas.

Kontrolės komitetui šių argumentų nepakako.

„Iš 28 tūkst. tualeto išlaidų, 14 tūkst. litų sudaro kitos prekės. Kokios tos prekės? Mane nustebino sąmata. Dėl tų lėšų panaudojimo tikslingumo, gal jūs mums raštu atsakykite“, – V. Urbono paprašė Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys.

„Į visą tą sąmatą įeina apsauga, tualetinis popierius, technika. Juk jei per metus tualetu pasinaudoja 13 tūkst. žmonių, tai ir klozetas sulūžta, ir šildytuvas nulūžta, juk tiek žmonių praeina“, – teisinosi V.Urbonas.

Pernykštės tualeto pajamos – 9326 litų. Tačiau to nepakanka sumokėti algas dviems kontrolieriams, dar dvejoms valytojoms ir išlaikyti patį tualetą. Savivaldybės skirta dotacija – 28 tūkst. litų. Už naudojimąsi tualetu Klaipėdos taryba patvirtino pusės lito įkainį.

Užpernai viešasis tualetas veikė visus metus, bet nuostoliai tik augo.

„Kadangi tai yra paplūdimio tualetas, tai mes dirbsime tik sezono metų nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo-spalio mėnesio“, – taupymo planą pasiūlė V.Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

15 min

15 min portretas
„Ar Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos pagrindinės funkcijos – viešojo tualeto, soliariumo, apsaugos paslaugos ar skęstančiųjų gelbėjimas?“ – retoriškai klausė trečiadienį prie savivaldybės piketavę klaipėdiečiai. Prieštaringai vertinamas Germanas Čepas, surengęs šį piketą, jau kurį laiką ietis nukreipė į Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybą bei Miesto tvarkymo skyriaus vadovę Ireną Šakalienę. Antradienį šią valdininkę G.Čepas apskundė Vyriausiajai tarnybinei etikos komisijai už tai, kad ši esą neleido jam posėdžio metu išsakyti savo nuomonės, pertraukinėjo ir įžeidinėjo. Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Germanas Čepas Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Germanas Čepas Pats gelbėtoju dirbęs G.Čepas skundais yra užvertęs savivaldybę dėl neva prasto Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos darbo. Klaipėdietis įsitikinęs, kad milijonai skiriami tarnybai, kurioje neva net nėra gelbėtojų. Jo įsitikinimu, tarnyba koncentruojasi į sritis, kurios jai net neturėtų būti pavestos. Kaip paplūdimių valymui, tualeto ir dušo paslaugų tiekimui Melnragėje. Taip, G.Čepo įsitikinimu, pamirštamos pagrindinės funkcijos – profesionalių gelbėtojų ruošimas ir išlaikymas, specialios gelbėjimo technikos įsigijimas. 15min[.]lt/naujiena/miestas/klaipeda/piketuotojai-nirso-ant-skestanciuju-gelbetoju-43-203515#ixzz1p6ugXVqF

Reikalavimas

Reikalavimas portretas
Klaipėdos miesto savivaldybės peticijų komisijai Danės g. 17, Klaipėda Tel. (8 46) 39 32 26, el. p. vaida.zvikiene@klaipeda.lt KREIPIMĄSIS (PETICIJA) 2012-03-14 Vadovaudamasis LR Peticijų įstatymo 2 str. 4 d., 3 str. 1 d. 3) p. Kreipimesi gali būti reikalaujama ar siūloma spręsti kitus svarbius visuomenei, savivaldybėms ar valstybei klausimus, reikalauju: 1. pakeisti Klaipėdos miesto tarybos 2000-11-30 sprendimu Nr. 198 patvirtintas Biudžetinės įstaigos Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos nuostatus. Prašau vadovautis LR Vyriausybės 2002 m. rugsėjo 3 d. nutarimu Nr. 1386 patvirtintu sąrašu „Pavojingi darbai“, kuriame prie pavojingų darbų priskiriamas 3.20 p. skęstančiųjų gelbėjimas. Atsižvelgiant į LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2010-03-15 raštą Nr. (12.1-54) SD-1611 Lietuvos Respublikos Vyriausybei < ... > siūlau: įtraukti į nuostatus punktą, išdėstant jį taip „plaukikais-gelbėtojais galėtų dirbti tik asmenys baigę pagal Studijų ir mokymo programų registre įregistruotą Plaukiko-gelbėtojo mokymo programą (valstybinis kodas 260086109), kurią baigus išduodamas pažymėjimas, patvirtinantis teisę dirbti plaukiku-gelbėtoju“. 2. panaikinti Klaipėdos m. skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos 2007-05-08 Nr. 17 patvirtintoje Gelbėtojo Darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijos Nr. 9, 30.2 p., kuriame nurodyta, jog „gelbėtojui draudžiama atlikti gelbėjimo darbus, esant nepalankiomis metrologinėms sąlygoms (jūros bangavimas daugiau nei trys balai)“, ir 30.6 p., kuriame nurodytą, kad „gelbėtojui draudžiama gelbėjant skęstantįjį ne paplūdimio akvatorijoje < ... > šokti į vandenį iš valties ar nuo kranto“, o taip pat pagal tarnybos nustatytą darbo laiką teikti pagalbą skęstančiajam po 21 val. iki 9 val. ryto. 3. priimti administracinį aktą, kuriuo butų: 1) patvirtintos saugaus elgesio vandenyje taisyklės Klaipėdos m. paplūdimiuose, 2) nustatytos įspėjančiųjų, iškeliamų paplūdimiuose vėliavų spalvų reikšmės Vadovaudamasis LR Peticijų įstatymo 5, 9 straipsniais, prašau šį mano kreipimąsi pripažinti peticija bei informuoti mane apie peticijos nagrinėjimo vietą ir laiką, priimtus sprendimus. Germanas Čepas

Memelistas

Memelistas portretas
Tai išeina, kad kas mėnesį saugomo tualeto prekėms išleidžiama po 1166 Lt. Įvertinus tai, kad sezonas 5 mėn., ir arkliui aišku, kad iš tų 14 tūkst. Lt bent 9-10 tūkst. kažkas pavagia. Kas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių