Konversijos kaina – 11 mln. eurų

Paaiškėjo, kiek galėtų kainuoti daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio centro atsiradimas 2-osios vandenvietės teritorijoje. Nurodyta, kuriam laikui reikėtų objektą atiduoti į naujo šeimininko rankas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, šiuo metu rengiama studija, kaip 2-osios vandenvietės teritoriją konvertuoti į sporto ir laisvalaikio centrą.

Kadangi projektas būtų vystomas privačiomis lėšomis ir koncesijos sutarties pagrindu, rengėjų paprašyta apskaičiuoti, kokio dydžio investicijos būtų reikalingos projektui įgyvendinti, kad šis taptų patrauklus naujam šeimininkui, kuriam laikui pastarajam reikėtų perduoti objektą.

„Projekto rengėjai pristatė, kas būtų patrauklu koncesininkui. Patrauklumas visada siejasi su ekonomika“, – pažymėjo pavaduotoja.

Numatoma, kad sporto ir laisvalaikio komplekse, kuris atsiras 2-osios vandenvietės teritorijoje, turėtų išdygti aikštelės, tinkamos tokioms sporto šakoms kaip tinklinis, badmintonas, tenisas, salės futbolas. Taip pat – dvi ledo aikštelės, kurios tarnautų ledo ritulininkams, dailiojo čiuožimo, akmenslydžio, vadinamojo kerlingu, atstovams.

E.Mantulovos teigimu, kurioms sporto šakoms trūksta erdvių uostamiestyje, išsiaiškinta, apklausus įvairias federacijas, trenerius.

Anot pavaduotojos, rengėjai nurodė, kad daugiafunkcį sporto ir laisvalaikio kompleksą reikėtų projektuoti ieškant pačių efektyviausių energijos panaudojimo būdų. Patalpoms apšildyti būtų galima panaudoti ledo aikštelėse sugeneruotą šilumą.

Preliminariais skaičiavimais, daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio komplekso, kuriame būtų įdiegti efektyviausi energijos panaudojimo būdai, projektavimas, pastatymas, įrengimas atsieitų apie 11 mln. eurų. Koncesijos sutartis turėtų būti pasirašoma 25 metams ir ilgesniam laikui.

„Nuo kitų metų keičiasi įstatymas, bus leidžiama numatyti ilgesnį koncesijos terminą“, – teigė pavaduotoja.

Nors pasitarimo metu netrūko diskusijų, klausimų, rengėjų įžvalgoms miesto valdžios atstovai pritarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Ar cia tik bus ne " duju fabriko verslinikai" ?

siaip is oro

siaip is oro portretas
gal gali savivaldybės atstovai ivardinti rengeju pavadinimus , vardus? nes cia savivaldybe UZ o kitur privacias iniciatyvas ignoruoja o gal reikia i kažkuria partiją istoti kad iniciatyvos butu priimtinos ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių