Koreguos tikslinės teritorijos programą

Miesto tarybos bus prašoma pakoreguoti tikslinės teritorijos programos priemones, jų įgyvendinimo terminus, rodiklius, finansavimo šaltinius, reikiamas lėšas projektams įgyvendinti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, patikslinti programą reikia, kai dėl pakeitimų per 10 proc. sumažėja bent vieno produktų planuojama reikšmė, arba daugiau nei 5 proc. susitraukia bent vieno programos rezultatų numatoma reikšmė. Korekcijai turi pritarti miesto taryba.

Vieną esminių pakeitimų teko atlikti, nes konversija pripažinta tik dalis projekto, pagal kurį žadama atnaujinti Futbolo mokyklą ir baseiną. Koversijai priskirtas tik baseino pertvarkymas.

Dėl to šiam projektui įgyvendinti nebus gauta dalies ES lėšų. Siekiant jų neprarasti, įtrauktas naujas projektas.

Jau anksčiau pagal tikslinės teritorijos programą buvo numatyta atnaujinti Senojo turgaus aikštę, esančią šalia Šaltkalvių, Aukštosios, Skerdėjų gatvių, ir jos prieigas. Siekta, kad ši erdvė būtų pritaikyta verslo ir bendruomenės poreikiams.

Kadangi Futbolo mokyklos ir baseino konversija ES lėšomis bus finansuojama tik iš dalies, apsispręsta atnaujinti ir Senojo turgaus teritoriją, kurioje yra lauko paviljonai.

E.Jurkevičienė atkreipė dėmesį, kad dabartiniai yra morališkai pasenę. Vietoj esamų lauko paviljonų būtų įrengti nauji.

Taip pat iš minėtos programos išbrauktas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos ir paslaugų plėtros projektas, nes yra daug neaiškumų dėl projekto vertės. ES lėšomis buvo numatyti pirkti teatro įrangą.

Į programą įtraukta ir buvusios bendrovės "Klaipėdos energija" teritorijos, esančios Danės gatvėje, konversija, sudarant sąlygas vystyti komercines, rekreacines veiklas.

E.Jurkevičienė atkreipė dėmesį, kad šio projekto įgyvendinimas suskirstytas į kelis etapus. Norima numatyti lėšų, kad jis galėtų bent startuoti.

Anot vedėjos, stengiamasi, jog pirmiausia būtų įgyvendinami socialiniai projektai.

Po pakeitimų bendras programos biudžetas iš įvairių finansavimo šaltinių sudarys apie 82 mln. eurų. Iš jų 54 mln. eurų – ES fondų, 3,5 mln. eurų – valstybės biudžeto, 12 mln. eurų – savivaldybės biudžeto, 6,5 mln. eurų – privačios, 5,8 mln. eurų – kitos viešosios lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal sakau

Gal sakau portretas
užtektų rūpintis tik ubagais(soc.projektai) ir oligarhais(Kl.energija"ir pan.)?Jie ir taip viską pasigriebia.Kitoms sritims po jų lieka špyga..Neišgalit žvelgti plačiau?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių