Kovo 11-osios iškilmėse – jaunimo dovana Klaipėdai

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 28-ųjų metinių proga klaipėdiečiai pagrindinę miesto Atgimimo aikštę užleido jauniesiems miestiečiams.

Iškilmių proga sveikindamas susirinkusiuosius Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas šventę pavadino jaunatviškuoju Lietuvos gimtadieniu.

„1990 metų kovo 11-osios vakaro įvykiai, kai buvo priimtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktas buvo šviesa, nušvietusi kelią šaliai, tačiau valstybė ir kiekvienas jo pilietis juo turi eiti pats, – sveikindamas susirinkusiuosius kalbėjo V.Grubliauskas. – Sustoti negalime. Valstybė bus stipri tiek, kiek kiekvieno mūsų širdyje bus Nepriklausomybės akto signatarų drąsos, valios, tikėjimo valstybe ir atsakomybės jausmo. Valstybės kūrimo procese negali būti nei atostogų, nei išeiginių. Kurkime Lietuvą visi, nuo jauno iki seno!“

Valstybės kūrimo procese negali būti nei atostogų, nei išeiginių.

Atgimimo aikštėje buvo daug žmonių. Santūrūs lietuviai, ko gero, buvo pakylėti giedodami himną, turbūt džiaugėsi ant scenos matydami vaikus ir jaunus žmones, tačiau daugelis demonstravo įgimtą santūrumą ir įprotį nerodyti emocijų.

Šį kartą į aikštę atėję negirdintieji galėjo suprasti, kas kalbama ir apie ką dainuojama, nes jiems apie tai pranešė gestų kalbos vertėja.

Klaipėdos „Litorinos“ mokyklos mokiniai savo linkėjimus tėvynei išsakė ir balsu, ir negirdintiesiems suprantama kalba.

Ant scenos lipo Klaipėdos moksleiviai, kure sukūrė įdomiausius pasirodymus, skirtus iškilioms Lietuvos valstybės datoms.

Trispalvės kiekvieno į aikštę atėjusiojo rankose vienijo šventės dalyvius.

Renginį vainikavo ekstremalus dviračių šou „Greentrials“ iš Latvijos. Kaimynai savo gebėjimus demonstravo ant užtvertos gatvės priešais Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Volkovai,jei Tamstai taip,,rodosi'' ,tai nors nerašinėk išgalvotų nesąmonių.

Šulcas

Šulcas portretas
Ką Budinas ten veikai? Patriota vaidina? Man jis į vatniką panašus.

Rūta

Rūta portretas
Didelis dėkui Vytautui Petrikui už gražias nuotraukas - puikiai pagautos šventės dalyvių emocijos, nuotaika...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių