KRATC prašo: neužstatykite atliekų konteinerių

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) prašo Klaipėdos gyventojų, daugiabučių namų administratorių ir bendrijų pirmininkų, įmonių bei organizacijų pasirūpinti, kad būtų sudarytos sąlygos atliekų surinkėjų transportui privažiuoti prie komunalinių atliekų konteinerių.

Dėl iškritusio ir prognozuojamo gausaus sniego gali pasikartoti praėjusių metų situacija, kai atliekos negalėjo būti išvežtos laiku dėl užstatytų įvažų į kiemus arba sniegu užverstų komunalinių bei antrinių žaliavų surinkimo konteinerių.

Todėl gyventojų prašoma daugiabučių kiemuose neužstatyti privažiavimų prie atliekų konteinerių. Taip pat žmonės turėtų atkasti sniegą, kad konteineriai būtų lengviau pasiekiami atliekų surinkėjams.

Namų administratorių ir daugiabučių bendrijų vadovų KRATC prašo susisiekti su atliekų surinkėjais ir suderinti veiksmus, jei pastebima, kad specialusis transportas neprivažiuos prie konteinerių.

Yra prašymų ir individualių namų gyventojams. Šie konteinerius turėtų palikti kuo arčiau gatvės.

Patariama nedėti atliekų šalia komunalinių ir antrinių žaliavų konteinerių, jei konteineris pilnas. Tokiais atvejais būtina nunešti arba nuvežti atliekas ten, kur konteineriai tuštesni.

O įmonės savo teritorijoje turi atsikasti konteinerius bei pravalyti privažiavimus prie jų.

KRATC primena, kad, iškilus būtinybei, atliekų surinkėjai komunalinių atliekų konteinerius perkels iš kiemų prie pagrindinių gatvių. Konteinerių perkėlimo schemą rasite www.kratc.lt. Informuoti apie atliekų surinkimo problemas galima nemokamu telefonu 8 800 13344 (darbo dienos metu) ir elektroniniu paštu kratc@kratc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių