Krepšinio aikštelę klaipėdiečiai užstatė automobiliais

Daugiabučių namų kiemuose esančias vaikų žaidimų, krepšinio aikšteles, žolynus ar šaligatvius vis dažniau užima automobiliai. Toks kaimynų elgesys kitiems gyventojams kelia pyktį.

Gadina aikštelės dangą

Vadinamajame Miško kvartale, Kretingos gatvėje, vos ne kiekvieną vakarą paauglių labai mėgstama krepšinio aikštelė virsta automobilių stovėjimo vieta.

Joje pastatoma ne viena kita, o net penkios ar šešios mašinos.

Transporto priemonės gadina aikštelės dangą, išvažinėjamas ir žolynas, skiriantis krepšinio aikštelę nuo važiuojamosios dalies.

„Mums jau tai įgriso. Pikčiausia, kad atsakingos tarnybos į tai nekreipia jokio dėmesio", – piktinosi automobilius krepšinio aikštelėje skaitytoja.

Pažeidimų skaičius išaugo

Apie neleistinose vietose paliktas transporto priemones galima pranešti Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui ir policijai. Didesnį dėmesį šiai problemai skiria pirmasis.

„Žmonės gali mums siųsti nuotraukas, kuriose užfiksuotos mašinos, pastatytos neleistinose vietose. Reaguojame į tokius nusiskundimus. Ir policija mums atsiunčia tokius pranešimus. Aktyviai vykdome kontrolę. Policija nagrinėja sudėtingesnius nusižengimus“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Šiemet užfiksuota 1 454 pažeidimai dėl neleistinoje vietoje pastatytų mašinų. Lyginant su praėjusiais metais, jų skaičius išaugo.

„Pernai truputį vėliau sugriežtinome kontrolę“, – didėjimo priežastį atskleidė M.Poimanskis.

Nori įvažiuoti į laiptinę

Dažniausiai klaipėdiečiai praneša apie ant žolynų ir šaligatvių paliktas transporto priemones. Neretai automobiliai paliekami ir taip, kad trukdo įeiti į laiptinę.
„Ši problema aktuali visame mieste. Blogai, kai dauguma nori įvažiuoti į laiptinę ir ten palikti mašiną. Suprantama, juk kiemuose trūksta vietos“, – komentavo vedėjas.

M.Poimanskis atkreipė dėmesį, kad patikrinimai daugiabučių namų kiemuose atliekami darbo valandomis – nuo 9 iki 16 val.

„Kai atvažiuojame, būna daug laisvų vietų, o yra mašinų, kurios paliktos ant žolės ar šaligatvių. Tad fiksuojame pažeidimus“, – teigė vedėjas.

Anot M.Poimanskio, dažniausiai taisykles pažeidę vairuotojai piktinasi, kad apie nevietoje paliktą automobilį praneša garbaus amžiaus močiutės, kurios neturi ką veikti, žiūri pro langą.

Pabrėžiama, kad pensininkės pačios neturi automobilio ir joms nereikia sukti galvos, kur jį pastatyti.

„Dažniausiai tokios močiutės nerašo elektroninių laiškų, o jų dėl tokių pažeidimų sulaukiame pakankamai dažnai“, – pabrėžė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaiminas

kaiminas portretas
Salia ivaziavimo prie Varpelio darzelio tokia pat situacija su krepsinio aikst. nors tenai nera nejokios renovacijos. Pati turiu masina, na ten nestatau ja, vazuoju prie MAXIMOS. Vakarais ten visada yra vietu.

asgg

asgg portretas
po plyta ant priekino lango masinu kur stovi aikstelej ir problema butu ispresta

to anot manes

to anot manes portretas
Nepatinka Studlendas - statyk prie bažnyčios. Ar ir ten neapšviesta? 10 minučių ėjimo pėsčiomis atstumu yra pilna vietos automobiliams. Bet tai nepriimtina, ar ne?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių