Krepšinio aikštelėje Klaipėdoje – Arvydas Sabonis

Po daugelio metų pertraukos į aikštelę išbėgo Arvydas Sabonis, šiomis dienomis dalyvaujantis Klaipėdoje vykstančiame 35-ajame Kazimiero Budrio taurės šeimų turnyre.

„Net penkerius metus kalbinau A.Sabonį. Pagaliau, šįmet jis sutiko dalyvauti, – džiaugėsi nuo 1977-ųjų rengiamų, pasaulyje analogo neturinčių, varžybų organizatorius K.Budrys. – Turnyrą įprastai rengdavome paskutinįjį gegužės savaitgalį, tačiau dėl sūnaus Tautvydo, gynusio šalies garbę Rygoje vykusiose pasaulio jaunimo pirmenybėse, nukėlėme į šį mėnesį.“

Penktadienį legendinis Lietuvos krepšininkas su sūnumis Tautvydu, Domantu ir Žygimantu, broliu Andriumi bei dar keliais giminaičiais pergalingai debiutavo turnyre, 67:42 įveikę Majerus iš Širvintų.

Šalies krepšinio žvaigždė pradėjo rungtynes tritaškiu, sukėlusiu ovacijas sausakimšuose Klaipėdos sporto rūmuose.

Baigiantis antrajam kėliniui A.Sabonis paliko aikštelę. Po pertraukos vėl joje pasirodęs, daugiau vadovavo gynybai, o atakas baigdavo sūnūs. Legendinis žaidėjas pelnė 8 taškus, įmetęs du tritaškius ir dvi baudas.

Rezultatyviausiai rungtyniavęs Tautvydas surinko 23 taškus.

Šiais metais finalinėse varžybose dėl taurės rungiasi aštuonios komandos suskirstytos į dvi grupes. A grupėje kovoja Saboniai (Kaunas), Matiliūnai (Panevėžys), Kasparavičiai (Plateliai) ir Majerai (Širvintos), B – Stoniai (Švėkšna), Andruliai (Kelmė), Šliogeriai (Šiauliai) ir Venskai (Plungė).

Jubiliejines varžybas pradėjo praėjusių metų nugalėtojai Stoniai ir varžybų debiutantai Venskai. Atkaklus susitikimas baigėsi kiek netikėtai. 54:53 pergalę šventė plungiškiai.

Kitose rungtynėse Andruliai palaužė Šliogerius 42:33. Pirmą dieną užbaigė daugkartinių taurės laimėtojų Kasparavičių ir Matiliūnų šeimų rungtynės.

Šiais metais organizatorių sumanymu pirmą kartą yra bilietai, už kuriuos žiūrovai turi mokėti po kelis litus. Surinktos lėšos bus skirtos Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybai.

„Prieš Sabonius norėjo žaisti visos šeimos. Kai kurių komandų nariai pyktelėjo, kad negalės išmėginti jėgų su legendiniu žaidėju. Anksčiau ekipų atstovai didžiuodavosi, kad turėjo progų žaisti prieš Modestą Paulauską, o nuo šiol galės džiaugtis rungtyniavę su Saboniais“, – kalbėjo K.Budrys.

Šeštadienį vykusiose varžybose Sabonių šeima pralaimėjo daugkartiniams šio turnyro nugalėtojams Kasparavičiams iš Platelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puikus

puikus portretas
renginys

Man

Man portretas
tas Tautvydas Sabonis kažkoks negražus. Iš veido-kažkoks mažvaikis.

2-am

2-am portretas
o tu, ar labai gražus (-i)?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių