Krepšinio čempionatą Klaipėdoje reklamuos renginiais

Nors Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje vyks 2011 metais, jau šiemet siūloma surengti grandiozinę šventę šios sporto šalies sirgaliams.

Tokį pasiūlymą uostamiesčio merui Rimantui Taraškevičiui išsakė pirmadienį Klaipėdoje viešėję Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Mūsų vizito tikslas ir buvo su savivaldybe aptarti galimybę rudenį organizuoti renginių, priminsiančių, jog po metų priimsime Europos krepšinio čempionatą, ciklą“, - teigė M.Balčiūnas.

Ketinama kiekviename mieste, kur vyks Europos krepšinio čempionato gupių varžybos, pusfinaliai ir finalai, šį rudenį centrinėse aikštėse įrengti didžiulius ekranus, kuriuose būtų transliuojamas Turkijoje vyksiantis pasaulio krepšinio čempionatas. Jis prasidės rugpjūčio 28 dieną.

„Norime garsiai pranešti, jog po metų Lietuvoje vyks vienas didžiausių renginių per pastaruosius dvidešimt metų. Jei centrinėse aikštėse būtų pastatyti didžiuliai ekranai, jie galėtų suvienyti miestiečius ir miesto svečius sykiu stebėti krepšinio rungtynes, kuriose žais ir Lietuvos rinktinė“, - vylėsi M.Balčiūnas.

Tokia idėjai neprieštaravo ir Klaipėdos meras R.Taraškevičius. Jo teigimu, reikėtų apsispręsti, kur ekranai galėtų būti pastatyti - Teatro ar Atgimimo aikštėse, o gal ir Vasaros estradoje.

Klaipėdos apsilankę Lietuvos krepšinio federacijos atstovai su R.Taraškevičiumi aptarė pasirengimo Europos krepšinio čempionato klausimus, kurių svarbiausias - uostamiesčio arenos statyba.

„Dar kartą išgirdome patikinimą, kad ji bus pastatytas. Žinoma, kol arenos atidarymasKrepšinio čempionatą pradės reklamuoti nėra įvykęs, išlieka grėsmė dėl jos nepastatymo. Tačiau mes nuolat jaučiame arenos statybų pulsą ir jokių grėsmių neįžvelgiame“, - tvirtino M.Balčiūnas.

R.Taraškevičius ir svečiai taip pat aptarė sutarties, kurią turi pasirašyti Klaipėdos savivaldybė ir Lietuvos krepšinio federacija, sąlygas bei joje numatytus įsipareigojimus. Sutartį būtina pasirašyti iki rudens, tačiau M.Balčiūnas teigė, kad parašai gali būti padėti dar vasarą.

„Mes norime sutartį pasirašyti kuo greičiau. Tai ir bus atsakymas, kad areną pastatysime laiku, nes toks mūsų įsipareigojimas bus numatytas sutartyje“, - tikino R.Taraškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių