Krepšinio rinktinės pergalių pamatai dedami pajūryje

Manto Kalniečio trauma aptemdė Palangoje ir Klaipėdoje prasidėjusią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų antrąją stovyklą.

„Per antradienio treniruotę nesėkmingai nusileidau ant vieno iš žaidėjų kojos“, - pasakojo „Žalgirio“ klube liksiantis krepšininkas.

Sutvarstyta čiurna, stipriai šlubčiodamas prie žurnalistų priėjęs 22 metų gynėjas teigė tikintis, jog greitai pasveiks ir galės toliau ruoštis rugsėjo mėnesį Lenkijoje vyksiančiam Europos čempionatui.

Kol 195 cm ūgio kaunietis sveiksta, rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas, 15 kandidatų paskirstė į tris penketukus ir pradėjo taktines treniruotes.

Žaliųjų penketuke plušėjo Paulius Jankūnas, Tomas Delninkaitis, Artūras Jomantas, Linas Kleiza ir Robertas Javtokas, į mėlynųjų komandą buvo suburti broliai Kšyštofas ir Dariušas Lavrinovičiai, Andrius Mažutis, Mindaugas Lukauskis ir Simas Jasaitis, geltonųjų ekipoje puolimo ir gynybos elementus gludino Mindaugas Katelynas, Giedrius Gustas, Renaldas Seibutis, Marijonas Petravičius ir Jonas Mačiulis.

Prie jūros rinktinė stovyklaus iki rugpjūčio 10 d. Vyrai žino, kad į Lenkiją vyks ne visi - bus atrinkta dvylika sportininkų. R.Butautas ir antrasis treneris Rimantas Kurtinaitis kitą mėnesį keturiems žaidėjams turės pranešti nemalonias žinias.

Po šiandieninės treniruotės vyriausiasis treneris buvo gerai nusiteikęs.

„Dirbame pagal planą. Druskininkuose gerinome fizinį pasirengimą, pajūryje dažniau plušėsime salėje, didesnį dėmesį skirsime taktikai. Kadangi čempionatas dar toli - krūviai dideli. Tačiau krepšininkai treniruojasi noriai, užsidegę. Jei ne M.Kalniečio trauma - viskas būtų labai gerai“, - sakė R.Butautas

Paklaustas, gal jau yra preliminarus dvyliktukas, ginsiantis šalies garbę kaimyninėje valstybėje, strategas sakė, kad apie tai dar anksti kalbėti.

Dėl to, kad rinktinėje nežais Šarūnas Jasikevičius, Rimantas Kaukėnas, treneriai suka galvas, kas galėtų juos pakeisti.

Pagrindinio įžaidėjo pozicijoje treneriai bando G.Gustą, A.Mažutį, T.Delninkaitį ir A.Jomantą. Kai pasveiks kamuolių skirstytojo vaidmeniui bus tikrinamas ir M.Kalnietis.

Paklaustas apie tikslus Senojo žemyno čempionate, R.Butautas, neturėdamas savo komandoje ne tik Š.Jasikevičiaus ir R.Kaukėno, bet Dariaus Songailos, Ramūno Šiškausko, nelindo į krūmus.

„Važiuosime tik laimėti. Stovykloje esantys vyrai pajėgūs tai padaryti.“

Po stovyklos pajūryje, rugpjūčio 12-ąją Kaune lietuvių laukia draugiškos rungtynės su latviais.

 


Šiame straipsnyje: Lietuvos krepšinio rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių