Kretingoje darbdavys užsipuolė pavaldinę teisme

Supykęs ant buvusios darbuotojos už tai, kad ši neišmokėtų pinigų reikalauja bylinėdamasi, kretingiškis parduotuvės šeimininkas teisme apstumdė moterį.

Pirmadienį Kretingos rajono apylinkės teisme įvyko incidentas, kurį tirs vietos policininkai. Teismo pastate susitiko bendrovės „Ausytė“ savininkas 46 metų Karolis Butkus ir 29 metų buvusi jo parduotuvės pardavėja Daiva Petrauskienė.

Įpykęs, kad moteris per teismus reikalauja pinigų, K.Butkus sugriebė moterį už aklo ir pastūmė į sieną. Be to, vyras pagrasino padarysiąs taip, kad joks kitas darbdavys jo nebepriims į darbą.

Įvykį matė teismo koridoriuje stovėję trys policininkai, jie sulaikė verslininką ir uždarė jį į areštinę. Dėl smurto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Namo K.Butkus grįžo antradienio rytą.

Kalbinamas K.Butkus guodėsi, kad nesiseka su darbuotojomis, minėjo, kad Kretingoje jo maisto prekių parduotuvėje dirbusi moteris buvo nepaklusni, nemokėjo dirbti kasos aparatu, maža to, nesilaikė darbo drausmės.

„Parduotuvę susiruošiau uždaryti, pasiūliau pardavėjai atidirbti dvi savaites, bet ji nesutiko ir kreipėsi į teismą. Teismas priteisė ne tik jai sumokėti, bet ir teismo išlaidas atlyginti. Pagal nutartį buvo likę sumokėti 440 litų. Manote, verslininkui lengva? Pinigai ant medžių neauga. Tikrai labai susinervinau dėl tokio jos elgesio. Tik įėjau į teismo pastatą ir sutikau ją bepareinančią. Užvirė kraujas“, – atviravo verslininkas.

Nukentėjusioji nebuvo tokia drąsi. Moteris baimindamasi pasakojo apie patirtą smurtą, tačiau jos ryžtas išsikovoti neišmokėtus pinigus bei nenutylėti apie patirtą smurtą rodo tvirtą poziciją.

„Visada esu ramus žmogus, bet tą kartą tiesiog netekau kantrybės. Geras darbuotojas nei su darbdaviu barasi, nei kokių teisybių ieško. Dabar labai sunku gauti tinkamą žmogų. Telšiuose atidariau parduotuvę, atėjo 12 darbo biržos pasiųstų žmonių ir nė vienas nenorėjo dirbti, prašė tik parašo, kad nėra darbo“, – guodėsi K.Butkus.


Šiame straipsnyje: teismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Padas Glinda

Padas Glinda portretas
Pakart gaidį prie lauko tualeto, ant vyšnios šakos, tada galės špokus stumdyt, o tie į teismą nebėgs...

turejau

turejau portretas
ir as tokia padla pardaveja -teisybes eskotoja ,tingyne ir vagylka , O darbdaviui reikia paskelbt i darbo birza juoda sarasa .Bet atliginima darbdavis turi sumoket be jokiu teismu-cia butina

to 2. turejau

to 2. turejau portretas
O kiek klaidų tavo rašte.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių