Kretingoje suimti rinkėjų papirkimu įtariami vyrai (papildyta)

Trečiadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas Klaipėdos apskrityje paženklintas pirmaisiais balsų papirkinėjimo atvejais.

Apie 12.40 val. Kretingoje sulaikyti du jauni vyrai, įtariami papirkinėję rinkėjus.

Į Kretingos rajono policijos komisariatą kreipėsi Kretingos rajono savivaldybės rinkimų komisijos (Nr.22) pirmininkė Laimutė Dieliautaitė.

Trečiadienį, vykstant išankstiniams balsavimams į savivaldybių tarybas, rinkimų komisijos nariai atkreipė dėmesį, kad iš atokios Erlėnų seniūnijos būreliais atvyksta balsuoti alkoholiu dvokiantys, ant asocialumo ribos esantys kaimų gyventojai.

Pastebėta, kad jie atvyko vienu automobiliu.

Kai apie įtarimus papirkus rinkėjus buvo pranešta policijai, automobilis jau buvo nuvažiavęs, tačiau rinkimų komisijos nariai užsirašė automobilio valstybinius numerius. Kai ši mašina dar kartą sustojo prie rinkimų komisijos, o iš jos vėl pradėjo lipti panašūs asmenys, vėl iškviesti policininkai. Šį kartą jie suspėjo laiku ir sulaikė iš kaimų į rinkimų apylinkę atvežusius asmenis 1987 metais gimusį klaipėdietį Renatą B. ir 1984 metais gimusį Vydmantų gyventoją Mantą J.

Kokiais pažadais ar dovanomis šie vyrai viliojo rinkėjus, aiškinasi Kretingos rajono policija.

Įtariamųjų atvežti rinkėjai balsavo netrukdomi. Už kurią partiją jie atidavė savo balsus, rinkimų komisijos nariai jų neklausė.

Trečiadienį šioje rinkimų apylinkėje išankstinio balsavimo teise pasinaudojo penki kitų rajonų gyventojai ir 158 Kretingos rajono žmonės.

"Lietuvos rytas" pranešė, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo rinkėjų papirkimo pradėtas ir Palangos apylinkės prokuratūroje. Ten trečiadienį į pareigūnus kreipėsi Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, kad į balsavimo vietą vienas po kito traukia asocialūs asmenys.

Liberalų sąjūdžio Palangos skyriaus pirmininko pavaduotojas Bronius Martinkus tvirtino, kad vienas iš balsuoti atėjusių asmenų jam teigė, jog už atiduotą balsą jam pažadėtas atlygis. Vyras tvirtino, kad balsuoti jam nurodyta už Palangos turgaus direktorių.

Trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų rinkimuose.

Dėl savivaldybių tarybų narių mandatų varžysis per 16 tūkst. kandidatų, iš viso 60-tyje savivaldybių renkama per 1,5 tūkst. tarybų narių.

Trečiadienį apie galimus rinkėjų papirkinėjimo atvejus pranešta ir Kaune, Vilniuje, Trakuose, Širvintų rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
vėl pradėjo raganų medžioklę liberalai,krikščionys,tėvynės partija.gerai ,kad atvaža žmonės iš tolimų rajonų.Ar iki ten rinkimų komisija nusigaus?,jeigu mieste nesugabėjo atnešti balsavimo lapelių.Gerai sako patarlė koks pats taip ir apie kitus rodosi.Tai ,kad kunigai bažnyčioje ragina ir nurodo už ką bobutei balsuoti yra gerai,ten nepažeidžiami įstatymai,nes agituoja už tuos kurie gaudo kitus.

Vio.

Vio. portretas
Tai štai kokie mūsų savivaldybių atstovai rengiasi "tarnauti" Lietuvoje.

666

666 portretas
cha cha , cia eiline dura tam kad galvotumet kad rinkimai bus saziningi , visa afiora bus balsu skaiciavime , todel kad ten viena saika nors skirtingais pavadinimais
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių