Kretingos degtindariai „ginkluojasi"

Antradienį Klaipėdos aps. VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus pareigūnai Kretingos rajone aptiko dvi nemenko „kalibro“ naminės degtinės varyklas.

Pareigūnus gerokai nustebino gautas anoniminis pranešimas apie naminės degtinės varyklas Kretingos rajone - pastaruoju metu šio komisariato pareigūnai praktiškai išgujo degtindarius iš Kretingos apylinkių. Žiogelių kaimo gyventojai L.V., nuo pašalinių akių apsitvėrusiai aukšta tvora bei apsaugai pasitelkusią kovinius šunis, pasislėpti neišdegė – šviežiai pakulomis apsukti aparato naminei degtinei gaminti sujungimai, blizgantys čiaupai ir naujutėlaičiai vamzdžiai niekada nepajus „ugninio vandens“ pulsavimo. Baudžiamoji atsakomybė numatyta ne tik už pagamintą naminukę, bet ir už aparato jai gaminti laikymą. Moteris tvirtino, kad aparatas skirtas kiaulių pašaro gaminimui.

Kitas įvykis užfiksuotas Užpelkių kaime. Čia esančios sodybos tvartelyje rastas ne tik aparatas, bet ir per 1000 litrų naminukės gamybai paruošto raugo bei 76 litrai jau pagaminto taip vadinamojo „pirmuko“. Beje, šioje sodyboje aptikti ne tik nuo rūgštumo subujoję rododendrai - tvartelyje palaimingai kriuksėjo naminukės atliekomis penimi bei malkomis kūrenamo aparato šiluma besimėgaujantys paršiukai.

Abiem atvejais ikiteisminius tyrimus pradėjo į įvykio vietą iškviesti Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai.


Šiame straipsnyje: naminė degtinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

neipratęs

neipratęs portretas
Penki metai kasdien geriu, bet neiprantu. Jei aparatas naujas, tvarkingas - degtinytė turėtų būti tikrai liuks. Reikėjo ne bausti, o išduoti higienos pasą ir žmogus tegul dirba susikūres sau darbo vietą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių