„Kretingos maistas“ toliau stiprina pozicijas

Didžiausia šalyje švietimo įstaigų centralizuoto maitinimo operatorė, bendrovė „Kretingos maistas“, praėjusius metus baigė su 14 mln. litų apyvarta, t.y. 41,4 proc. daugiau nei 2007 m, kuomet ji buvo 9,9 mln. litų. Šiuo metu bendrovė aptarnauja beveik 200 šalies mokyklų, daželių ir kt. objektų net 17-oje Lietuvos savivaldybių. 

„Teigiamai vertiname pasiektus rezultatus, kadangi šiuo metu esame centralizuoto maitinimo švietimo įstaigoms organizavimo lyderis šalyje. Tai lėmė aštuonerių metų mūsų veiklos patirtis bei pasiteisinusios investicijos į teikiamų paslaugų kokybę ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimą“, - teigia bendrovės „Kretingos maistas“ generalinis direktorius Irmantas Norkus. 

2008 m. bendrovė laimėjo tris naujus Ukmergės, Plungės, Vilkaviškio savivaldybių organizuotus konkursus dėl centralizuotų maitinimo paslaugų mokiniams teikimo. Taip pat bendrovė centralizuotai organizuoja maitinimą Skuodo, Kazlų Rūdos bei kitų miestų mokykloms. 

Pasak Irmanto Norkaus,  2008-aisiais įmonė didžiausią dėmesį skyrė įmonės plėtrai. Ši strategija pasiteisino, todėl šiuo metu bendrovės „Kretingos maistas“ aptarnauja net 11-os Lietuvos miestų mokyklas bei darželius. 

„Dabar šalis išgyvena sudėtingą ekonomikos laikotarpį, kuris palietė ne tik viešojo maitinimo sektorių, bet ir valstybės biudžetą. Todėl pastaruoju metu vis daugiau savivaldybių pradeda suprasti švietimo įstaigų centralizuoto maitinimo naudą ir efektyvumą. O tai, ką esame sukūrę per savo veiklos metus, sudaro galimybes valstybei ne tik maksimaliai sumažinti sąnaudas, bet ir užtikrinti viešojo maitinimo paslaugų kokybę, investicijas ir kontrolę“, - teigia I. Norkus. 

Praėjusiais metais bendrovė „Kretingos maistas“ pirmoji sertifikavo maitinimo paslaugos teikimą švietimo įstaigose pagal kokybės vadybos sistemos standartą ISO 9001, kuris ne tik užtikrina paslaugų kokybę, bet ir įrodo, kad bendrovės veikla atitinka Europos Sąjungos standartus. 

Anot I.Norkaus, „Kretingos maisto“ juridinis statusas yra itin palankus vykdomai veiklai, kadangi įmonė negali siekti pelno. „Esame viešoji įstaiga, kurios veiklą bei lėšų panaudojimą kontroliuoja valstybė, uždirbtas pelnas investuojamas į paslaugų gerinimą. O kadangi mūsų aptarnaujama visuomenės grupė yra itin jautri - vaikai, todėl šioje srityje ypač svarbi kokybė. Todėl mes ne tik nuolat atnaujiname valgyklų, maitinimo blokų įrangą, bet ir rūpinamės darbuotojų kvalifikacijos tobulinimu“, - teigė I.Norkus. Jo teigimu, šiais metais didžiąją dalį investicijų bendrovė taip pat skirs naujai įrangai įsigyti bei kasmetiniam valgyklų remontui atlikti.

VšĮ „Kretingos maistas“ organizuotai teikia maitinimo paslaugas nuo 2001 m. Per aštuonerius veiklos metus bendrovė aptarnavo net 18-os Lietuvos savivaldybių mokyklas ir darželius, ligonines. Šiuo metu bendrovė aptarnauja beveik 200-us šalies švietimo įstaigų bei kitų viešojo maitinimo objektų. Bendrovėje 2008 m. dirbo apie 400 žmonių.


Šiame straipsnyje: kretingos maistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių