Kristaus kryžiaus kelią ėjo šimtai klaipėdiečių

Klaipėdiečiai Didįjį penktadienį pirmą kartą turėjo galimybę dalyvauti ypatingoje procesijoje - nešti kryžių, žymintį Kristaus kančią.

Kristaus nueitas Kryžiaus kelias ir kančia buvo prisiminta tiesiog miesto gatvėse. Eisena prasidėjo Kristaus Karaliaus bažnyčioje. Nuo jos šimtai žmonių Herkaus Manto gatve patraukė Marijos Taikos Karalienės bažnyčios link.

Procesija, kurios priekyje pasikeisdami kryžių nešė mokytojai, studentai, policininkai, medikai, kariai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, skautai, įvairių parapijų bendruomenių atstovai, išties atkartojo Kristaus nueita Kryžiaus kelią.

Eisena stabtelėjo keturiolikoje stočių. Kiekvienoje iš jų buvo primenama Jėzaus kančia - kaip jis pargriūdavo, kaip jį spardė kareiviai, kaip prie jo pripuolė motina, kaip jis buvo prikaltas prie kryžiaus ir mirė.

„Kristus nešė kryžių Jeruzalės gatvėmis ir mirė prie jo prikaltas minios akivaizdoje. Todėl ir tikintiesiems norisi ne užsidarius tarp bažnyčios sienų, bet viešai paminėti šį krikščioniui brangų įvykį. Viešas kryžiaus kelio ėjimas yra savo tikėjimo liudijimas“, - apie pirmą kartą vykusį renginį sakė vyskupas Jonas Boruta.

Šiuo įvykiu mieste prasidėjo Šv. Velykų ir prisikėlimo šventės laukimas. Vienintelis procesijos taurumą temdęs dalykas - dėl eisenos pagrindinėje miesto gatvėje susidariusios automobilių spūstys.


Šiame straipsnyje: Kryžiaus keliasVelykos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių