„Krito“ Klaipėdos „Neptūno“ trenerio galva

Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubo valdyba su pirmininku Eugenijumi Gentvilu priešaky, nepatenkinamai įvertinusi komandos pasirodymą ir nesutampančių vizijų dėl ateities, abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su vyriausiuoju treneriu Robertu Kuncaičiu.

Netenkino žema vieta

Šią žinią pranešęs klubo direktorius Osvaldas Kurauskas, neslėpė, kad Rytį Vaišvilą pakeitęs strategas, po prastos sezono pradžios, truktels uostamiesčio komandą į viršų.

„Nors „Neptūnas“ gerai pasirodė Lietuvos krepšinio federacijos taurės kovose, Baltijos lygos „Iššūkio“ turnyre, tačiau pagrindinėse sezono varžybose – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate užimta vieta netenkino“ – sakė nuo praėjusios vasaros „Neptūnui“ vadovaujantis O.Kurauskas.

Anot jo, R.Kuncaitis akivaizdžiai mažiau pasikliaudavo vienais žaidėjais, duodamas pernelyg daug laiko rungtyniauti kitiems. O išgirdęs priekaištų, reikalaudavo klubo atstovų nesikišti.

Direktorius pripažino, jog sezono išvakarėse ir rėmėjai, ir treneriai pernelyg aukštai užkėlė reikalavimų kartelę žaidėjams – laimėti bronzos medalius.

Nors, pasak O.Kurausko, „Neptūnui“ tvarkaraštis buvo idealus, tačiau žaisdami su LKL vidutiniokėmis, klaipėdiečių žaidimas strigo. Pralaimėjimai namie „Kaunui“, Kėdainių „Nevėžiui“ buvo skaudūs ne tik žiūrovams, bet ir patieks krepšininkams.

Treneris nepateisino vilčių

Buvo tikimąsi, kad į pergalių kelią stos, kai ekipai vadovauti pradės iš stažuotės Jungtinėse Amerikos Valstijose grįžęs, „Šiaulių“ ir „Lietuvos ryto“ klubus treniravęs, nacionalinėje rinktinėje dirbęs R.Kuncaitis. Tačiau viltys liko viltimis.

Nepaisant visko, „Neptūnas“ buvo arti tikslo patekti į LKL šešetuką, tačiau klupo žaisdamas ne su šalies superklubais, o su panašaus pajėgumo varžovais – Panevėžio „Techasu“, Vilniaus „Perlu“.

„Matydami, kad nepavyks pakilti aukščiau septintosios vietos, norėjome garbingai pabaigti reguliarųjį čempionatą, kai Utenoje žaidėme su „Juventus“ penketuku. Į iki pertraukos garbingai kovojusius klaipėdiečius, antroje varžybų dalyje buvo gėda žiūrėti“, – nepasitenkinimo neslėpė O.Kurauskas.

Maža užsieniečių nauda

Dar 2009-2010 metų sezone pats „Neptūno“ marškinėlius vilkėjęs direktorius mato daug priežasčių, kodėl reprezentacinė miesto krepšinio komanda nenudžiugino aistruolių.

„Iš amerikiečių mums buvo naudingas tik Luke Bonneris. Juo treneris galėjo labiau pasitikėti. Daug žaidė, tačiau nenaudingai – Dustinas Heimanas. Gal komanda šiandien žaistų dėl medalių, jei ne Davido McClure trauma. Jis užsirekomendavo, kaip geras gynėjas, galintis traukti draugus į priekį, tačiau dėl sužeistos kojos beveik visą sezoną gydėsi. Įžaidėjas Ericas Hayesas jau po pirmųjų rungtynių pareiškė, kad skauda pėdą. Kelerias rungtynes spėjo sužaisti ir į Prancūziją išlėkė Antonio Grantas“, – legionieriais iš užatlantės buvo nusivylęs O.Kurauskas.

Pasak jo, nudžiugino kaimynas – Arturas Bruninis iš Latvijos, kiekvienose varžybose buvęs naudingas komandai ir su klubu galiojančią sutartį turintis.

Trūko stipresnių lietuvių

Kaip ir laukta, „Neptūną“ į priekį traukė trys banginiai – Martynas Mažeika, Valdas Vasylius ir Mantas Ruikis, tačiau kitų lietuvių indėlio pasigęsta. Retai blizgėjo Julius Žurna, Simas Galdikas.

Buvo ir netekčių – neatlaikęs konkurencinės kovos iš komandos pasitraukė praėjusiais metais daug šiltų žodžių sulaukęs Robertas Bitinas, įpusėjus sezonui laimės į Vokietiją ieškoti išvyko kapitonas Tomas Vilkius, prasta sveikata neleido pasireikšti Valdui Siručiui.

Direktorius šypsojosi, kad galės ramiai atostogauti. Mat su žaidėjais atsiskaityta, senos klubo skolos, kurios buvo lyg inkaras, – padengtos, su pagrindiniais rėmėjais dėl finansinės pagalbos kitam sezonui – sutarta.

„Nebuvo nė karto, kad mes vėluotume krepšininkams išmokėti atlyginimų“, – atsiradusiu finansiniu stabilumu klube džiaugėsi vadovas.

Paklaustas, kas stos prie „Neptūno“ vairo, O.Kurauskas neslapukavo. Kitą savaitę klubo valdybai savo viziją pristatys pastaraisiais metais komandoje dirbęs Paulius Juodis. Jei su juo nerasime kalbos – tik tuomet ieškosime kito stratego.

„Neptūne“ likę žaidėjai

Simas Galdikas

Mindaugas Stašys

Arturas Brukninis

Julius Žurna

Simas Galdikas

 

Klubo valdyba

Eugenijus Gentvilas (pirmininkas)

Rimantas Taraškevičius

Arnoldas Šileika

Antanas Gricius

Jonas Dumašius

Edmundas Dargis

Algimantas Povilonis

Valentinas Greičiūnas



NAUJAUSI KOMENTARAI

ajo

ajo portretas
Isvados teisingos, trecias lietuvos miestas, padidintas biudzetas, lyginant su praeitais metais, daugiau zinomu pavardziu, o rezultatas labai prastas. Negi klaipeda negali aplenkti Prienu, utenos, panevezio? Antras pagal ekonominius rodiklius miestas lietuvoje, o turime viena is prasciausiu lkl komandu, butume pralaimeje bent dar 2 kartus, ir isvis butume pacioje beveik lenteles apacioje.

Vajeeee...

Vajeeee... portretas
Kaip? Nupjovė galvą? Ar iš aukštai krito?

Rytis

Rytis portretas
susigrazinkit Vaisvila,atsimenu kaip Siauliu vos nepadejo i vieta finale.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių