„Krovinių terminalas“ krauna daugiau

Koncerno „Achemos grupė“ valdoma bendrovė „Krovinių terminalas“ per pirmąjį šių metų pusmetį perkrovė 1,14 mln. tonų krovinių - 52 proc. daugiau nei tuo pačiu 2008 metų laikotarpiu, kai krova siekė 0,75 mln. tonų.

„Esame išskirtinė kompanija uoste, kurios krovinių apyvarta šiemet auga, nors bendrai Klaipėdos uoste pirmąjį pusmetį krovinių srautas sumažėjo 18 proc.“, - sako šviesius naftos ir chemijos produktus kraunančio „Krovinių terminalo“ generalinis direktorius Audrius Darinskas.

Šių metų pirmąjį pusmetį terminalas dirbo praktiškai projektiniu pajėgumu. Pasak vadovo, toks didelis augimas yra sąlyginis, nes praėjusieji metai terminalui nebuvo patys produktyviausi. Tačiau ir lyginant su iki šiol geriausiais 2007 metais, kai per pirmąjį pusmetį buvo perkrauta 1 mln. tonų, krova augo 13 proc.

Visi terminale kraunami kroviniai yra tranzitiniai, duodantys papildomų pajamų šalies biudžetui. Daugiau kaip du trečdaliai krovinių terminalą pasiekia geležinkelio cisternose, todėl uždirba ir geležinkelininkai, ir ekspeditoriai.

„Iš mūsų klientų gaunamos žinios leidžia prognozuoti, kad krovinių srautas bus stabilus ir antrąjį šių metų pusmetį, tačiau augimas gali sumažėti“, - sako A.Darinskas.

„Krovinių terminalas“ yra moderniausias Rytų Baltijos regione. Terminalas vienintelis regione yra įdiegęs integruotą vadybos sistemą, jungiančią net keturis standartus: 9001:2000 (kokybės vadybos), ISO 14001:2004 (aplinkos vadybos), SAS 18001:2007 (darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos) ir ISO/TS 29001 (naftos ir chemijos pramonės).

Koncernas „Achemos grupė“ į terminalą investavo 136 mln. litų. Ketvirtadalis šios sumos skirta aplinkosaugai ir saugiai veiklai užtikrinti. Metinės „Krovinių terminalo“ pajamos 2007 - 2009 metais yra tolygios ir siekia 53 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Krovinių terminalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių