Kruizinės laivybos sezoną atidarys – „Delphin“

Į Klaipėdos uostą neatplaukus numatytam pirmajam šio sezono kruiziniam laineriui „Zenith“, kruizinės laivybos sezoną antradienį atidarys laivas „Delphin“, kuris švartuosis prie Kruizinių laivų terminalo krantinės. 

Pirmąjį kartą į Klaipėdos uostą turėjęs atplaukti ir 2009 m. kruizinį sezoną pradėti laivas „Zenith“ sekmadienį Kopenhagos uosto reide užplaukė ant seklumos. Dėl šio incidento laineris „Zenith“ buvo priverstas keisti savo maršrutą ir atsisakyti numatyto apsilankymo Klaipėdos uoste. Iš viso šį sezoną kruizinis laivas „Zenith“ lankysis aštuonis kartus. 

Antradienį šių metų kruizinės laivybos sezoną atidarys jau ne pirmus metus mūsų uostamiestį lankantis kruizinis laivas „Delphin“, kuris yra 156,2 m ilgio, 21,8 m pločio ir 6,2 m grimzlės bei maksimaliai talpina 520 keleivių. Su Bahamų vėliava plaukiojantį laivą agentuoja bendrovė „Forsa“, o turistus aptarnauja „Klaipėdos Mėja“. Laivas „Delphin“ mūsų uostamiestyje šiais metais lankysis keturis kartus.

Tradiciškai pirmasis kruizinis laivas bus pasitinkamas su lietuvių liaudies šokiais ir dainomis. 

2009 m. kruizinis sezonas, kuris prasidės viena diena vėliau nei numatyta, bus beveik keliomis savaitėmis ilgesnis nei praėjusiais metais - prasidės gegužės 12 ir tęsis iki rugsėjo 28 d. Šiais metais mūsų uostamiestį aplankys 51 kruizinis laivas (praėjusiais metais apsilankė 46 laineriai). Tikimasi, kad 2009 metų kruizinio sezono metu kruizinių keleivių skaičius viršys praėjusių metų rodiklius. Preliminariais skaičiavimais, kruizinių keleivių, atvyksiančių į Klaipėdos uostą 2009 m., skaičius turėtų viršyti 42 tūkst. (praėjusių metų statistikos duomenimis, Klaipėdos uoste apsilankė 32 tūkst. 461 keleiviai).

Šiais metais į Klaipėdos uostą atplauks net 27 didieji kruiziniai laivai, kurių ilgis nuo 174 iki 272,90 metrų. Taip pat mūsų uostamiestyje pirmą kartą lankysis trys laivai: jau minėtas „Zenith“ ir kruiziniai laivai „Costa Magica“ bei „Tahitian Princess“. Pirmąjį kartą atplaukiančius kruizinius laivus Uosto direkcija pagerbia, įteikdama Klaipėdos uostamiesčio ženklą.


Šiame straipsnyje: kruizinė laivybadelphin

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių