Kruizinių laivų vizitus koreguoja orai

Nepaisant dar prieš metus suderintų kruizinių laivų atvykimo grafiko, jį koreguoja oro sąlygos. Praėjusią savaitę vienas keleivinis laivas nusprendė neužsukti į Klaipėdą dėl pernelyg didelio vėjo. Buvo neaišku, ar trečiadienį atplauks turistinis laineris „Norwegian Dawn“, nes išvakarėse pajūryje siautėjo didelė audra.

Šios savaitės pradžia Klaipėdoje buvo audringa, tad laivo agentai, trečiadienį laukę turistinio 294 m ilgio lainerio „Norwegian Dawn“, dar išvakarėse kreipėsi į laivo kapitoną tikslindamiesi, ar jo vadovaujamas laivas užsuks į Klaipėdą.

„Tokio stiprumo vėjas šitokio dydžio laivui iš esmės nėra labai reikšmingas, bet viskas priklauso nuo kapitono ir nuo kompanijos pozicijos. Prieš savaitę buvo atvejis, kai vieno panašaus dydžio kruizinio laivo kapitonas dėl vėjuoto oro nusprendė, kad neverta užsukti į Klaipėdą, nes motyvavo, kad yra nesaugu įplaukti, o saugumas jiems – didžiausias prioritetas“, – dienraščiui teigė laivų agentavimo bendrovės „Estma Klaipėda“ atstovas Aleksandr Surkovskij.

Panašios oro sąlygos kaip vakar Klaipėdoje buvo ir prieš savaitę, rugpjūčio 3-iąją, kai kruizinis laivas „Mein Schiff 6“ nusprendė nerizikuoti ir neužsukti į Lietuvos uostamiestį.

Kiekvieną sezoną pasitaiko, kad kai kurie laivai neatvyksta į Klaipėdą dėl oro sąlygų.

„Kiekvieną sezoną pasitaiko, kad kai kurie laivai neatvyksta į Klaipėdą dėl oro sąlygų. Šiemet tai buvo kol kas vienintelis laivas, kuris neatplaukė dėl audros. Bet kuriuo atveju, laivo neatplaukimas yra mieste negautos pajamos, nes čia atvykę turistai išleidžia pinigų, negaunamos uosto rinkliavos, juk būna užsakytas transportas ekskursijoms, jį tenka atšaukti, pasamdyti gidai lieka be darbo. Bet nieko nepadarysi, tai – force majeure aplinkybės“, – kalbėjo Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Vis dėlto vakar ryte „Norwegian Dawn“ įplaukė į Klaipėdos uostą.

Tai buvo trečiasis ir paskutinis šio su Bahamų vėliava plaukiojančio laivo vizitas į Lietuvos uostamiestį šį sezoną.

Laineris Klaipėdoje jau viešėjo birželio 16 ir 28 d.

Panašu, kad jam čia patiko, nes kitais metais „Norwegian Dawn“ į Klaipėdą planuoja užsukti net 10 kartų, tačiau, žinoma, šis grafikas dar gali keistis priklausomai nuo įvairių aplinkybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių