KU išplėšė pergalę ir bilietą į atkrintamąsias

Klaipėdos universitetas (KU) nelaukė malonės iš varžovų ir po dramatiškos kovos išvykoje rezultatu 94:91 (21:28, 28:10, 20:29, 25:24) nugalėjo Mykolo Romerio universitetą (MRU) ir užsitikrino paskutinįjį kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai, kurie pirmavo nuo pat pradžių ir pirmajame ketvirtyje nuolat buvo priekyje keliais taškais. Antrajame kėlinuke klaipėdiečiai susikaupė ir ėmė triuškinti varžovus, vienu metu pirmaudami 15 taškų skirtumu.

Trečiajame ketvirtyje rungtynių svarstyklės vėl pakrypo šeimininkų naudai. MRU krepšininkai po didžiulių pastangų sumažino atsilikimą iki minimumo, kuris ištirpo paskutiniajame kėlinyje ir komandos rungtynes pradėjo iš naujo. Nugalėtojo likimas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Iki rungtynių pabaigos likus minutei 3 taškais pirmavo KU, tačiau MRU vyr. treneris paprašė minutės pertraukėlės, po kurios tritaškiu rezultatą išlygino L.Samėnas.

Klaipėdiečių atakos metu per rankas buvo sukirsta M.Mažeika ir KU krepšininkas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų. MRU turėjo progą išlyginti ir persverti rezultatą, tačiau net du šeimininkų metimai skriejo po šalį. Kamuolį po savo krepšiu atkovojo D.Gailius, kuriam varžovai sukirto per rankas. D.Gailius pataikė abu metimus nuo baudų linijos, o MRU krepšininkams paskutinei atakai buvo belikusi sekundė, kurios metu šeimininkai nebespėjo atakuoti varžovų krepšį. KU laimėjo rungtynes ir užsitikrino aštuntąją vietą reguliariajame sezone, o tuo pačiu ir paskutinį bilietą į atkrintamąsias varžybas.

„Malonu, jog vyrai pagaliau patikėjo savo jėgomis ir kovėsi iš paskutiniųjų. Laimėjome svarbias rungtynes ir, tikiuosi, taip žaisime ir toliau“ - pergale džiaugėsi KU vyr. treneris M.Mockus.

„Varžovai laimėjo nervų karą rungtynių pabaigoje ir rungtynes. Nepasisekė rungtynių pabaiga, nors laimėti buvo sunku, nes neturėjome net kelių pagrindinių krepšininkų“ - po dvikovos sakė MRU vyr. treneris V.Poteliūnas.

Atkrintamosiose rungtynėse KU krepšininkai kovos su VGTU studentais.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių