KU krepšininkai įveikė vilniečius

Klaipėdos universitetas (KU) namų aikštelėje  iškovojo netikėtą pergalę prieš Vilniaus pedagoginį universitetą (VPU) ir šia pergale užkirto kelią į atkrintamąsias varžybas Lietuvos žemės ūkio universitetui. KU  laimėjo rezultatu 111:86 (34:17, 25:16, 22:15, 30:28).

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai, kurie išsiveržė į priekį 4:0. Tačiau svečiai greit persvėrė rezultatą savo naudai ir pirmavo 6:4. Pirmojo kėlinio viduryje žaidimas ir toliau buvo lygus ir nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnės persvaros. Kėlinio pabaigoje po E.Lengvino tritaškio KU įgijo 5 taškų persvarą 17:12. Po S.Galdiko dvitaškio iš po krepšio šeimininkai atsiplėšė jau 24:17, o netrukus T.Šaulio ir E.Lengvinas pažėrė tritaškių lietų, kartu pelnė 12 taškų be atsako ir KU atitrūko 34:17.

Po E.Lengvino tritaškio skirtumas pasiekė jau 20 taškų, tačiau tuomet prabudo VPU krepšininkai, kurie truktelėjo 11:0 ir sumažino atsilikimą iki 37:28. Šeimininkai atsakė minutės pertraukėle ir vėl padidino skirtumą iki 15 taškų. Be lyderių, Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų žaidę KU krepšininkai atrodė kovingesni nei įprastai. Geriausiųjų krepšininkų stokoję svečiai sunkiai skynėsi kelią varžovų krepšio link. Šeimininkai po dviejų kėlinių pirmavo solidžia persvara - 59:33.

Antroje rungtynių pusėje VPU pakilo į lemiamą šturmą ir sumažino atsilikimą iki 7 taškų. Tačiau jėgų išlyginti rezultatą nebeužteko. KU krepšininkai greit sugrąžino dviženklę persvarą ir vėl nutolo. Ketvirtajame ketvirtyje intrigos nebeliko ir KU pranašumas nekėlė abejonių. Rungtynių pabaigoje sprendėsi vienintelis klausimas - ar pelnys šeimininkai 100 taškų. Šimtąjį tašką tritaškiu pelnė geriausias sezono rungtynes sužaidęs E.Lengvinas. KU šventė netikėtą pergalę rezultatu 111:86.

„Jie buvo geresni visais atžvilgiais. Greitesni, staigesni ir geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių. Visai kitas lygis nei žaidėme mes. Pralaimėjimas dėsningas“, - lakoniškas po pralaimėtų rungtynių buvo VPU vyr. treneris A.Šatas.

„Vyrų prašiau pagaliau pradėti žaisti normalų krepšinį ir jie pagaliau mane išgirdo. Aikštelėje jau buvo kova, azartas ir noras laimėti. Tik taip žaisti reikėjo nuo pat sezono pradžios, tada nereiktų bijoti ar pateksime į atkrintamąsias varžybas“, - po rungtynių sakė KU vyr. treneris M.Mockus.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių