KU krepšininkai pralaimėjo kauniečiams

Klaipėdoje, vietos universitetas (KU) priėmė čempionų titulą ginančius Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkus iš Kauno ir pralaimėjo jiems rezultatu 78:102 (19:28, 15:24, 17:24, 27:26).

Valdas Dabkus, Darius Šilinskis, Aidas Viskontas ir Gintaras Leonavičius. Toks buvo VDU atsakymas šiose rungtynėse skeptikams, kurie kreivai žiūri į Kauno universiteto galimybes apginti čempionų titulą. Pamatę tokius veidus varžovų startinio penketo gretose ir dar keletą Lietuvos krepšinio lygos klubų krepšininkų ant varžovų atsarginių suolelio, klaipėdiečiai rungtynes pradėjo nuleidę rankas.

Svečiai šoktelėjo į priekį net 12:0. Vėliau KU atsitokėjo ir sumažino atsilikimą iki 6:12, o kėlinio pabaigoje M.Valaitis dvitaškiu artina šeimininkus prie varžovų iki 17:20. Tačiau paskutiniąją ketvirčio minutę VDU laimi 8:2.

Antrajame ketvirtyje komandos žengė tokiu pat ritmu ir VDU nuolat pirmavo 6-8 taškais. Po V.Dabkaus penkių taškų ir G.Leonavičiaus tritaškio jau 23:39 priekyje buvo svečiai. KU minutės pertraukėlė nepadėjo šeimininkams, kurių gretose nebuvo nė vieno iš keturių Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų. Netrukus VDU jau pirmavo 20 taškų skirtumu, o 19 rungtynių minutę pasiekė 50 taškų ribą - 32:50. Po dviejų ketvirčių 34:52.

Trečiąjį ketvirtį KU pradeda spurtu 6:0, tačiau šeimininkų dominavimas truko neilgai. A.Viskontas po perimto kamuolio pelnė 2 taškus ir sugrąžino kauniečiams 20 taškų pranašumą. Abi komandos aikštelėje  žaidė lyg žinodamos galutinę rungtynių baigtį ir kovodamos nepersistengė. Ketvirčio pabaigoje po G.Leonavičiaus dėjimo pranašumas pasiekė jau 25 taškus.

Paskutiniajame ketvirtyje beliko viena intriga - ar VDU pelnys 100 taškų. Ir svečius link šio tikslo sėkmingai artino patys šeimininkai, nuolat klysdavę ir dovanodami vieną kamuolį po kito varžovams. Paskutiniojo kėlinuko viduryje VDU krepšininkai atsipalaidavo , o aikštelėje žaidė antrosios sudėties krepšininkai, tad KU po dviejų tritaškių iš eilės priartėjo iki 69:84.

V.Buzas dviem baudų metimais sumažino skirtumą iki 14 taškų, tačiau du J.Ramanausko ir R.Čepanonio dvitaškiai iš po krepšio atšaldė šeimininkus. Svečiams pavyko perimti kamuolį iki rungtynių pabaigos likus 20 sekundžių ir Ž.Kuklierius pelnė 100 tašką, o pačioje rungtynių pabaigoje VDU padėjo tašką rungtynėse - 78:102.

„Didelių problemų neturėjom. Pagrindinė užduotis, kurią sprendėme, kaip padalinti laiką tarp krepšininkų, kad visi galėtų pažaisti. Tad ilgėliau leidome rungtyniauti ne stipriausiems krepšininkams“ - po rungtynių sakė VDU vyr. treneris Arūnas Juknevičius.

„Kai krepšininkai pamatė varžovus apšilinėjant, jiems iškart dingo ūpas kautis ir nusviro rankos. Tad rezultatas dėsningas“ - lakoniškas buvo KU vyr. treneris Mindaugas Mockus.


Šiame straipsnyje: KUVDU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių