KU pirmakursių laukia dovanos

Rytoj 11 val. prasidės abiturientų, įstojusių į Klaipėdos universitetą, dokumentų priėmimas. Jaunuoliai, kuriems pasisekė įstoti į universitetą pridavę reikiamus dokumentus taps pilnaverčiais Klaipėdos universiteto bendruomenės nariais. Ta proga vienam iš laimingųjų bus įteiktos Klaipėdos universiteto dovanos, studentų organizacijos kvies įsijungti į aktyvią visuomeninę veiklą universitete, supažindins jaunuosius kolegas su studijavimo ypatybėmis.

Šiemet, dėl aukštojo mokslo reformos pasikeitus valstybės finansuojamų vietų aukštosiose mokyklose skyrimo tvarkai, niekas nežinojo kokia Lietuvos aukštoji mokykla kiek tokių vietų  ir kokiose studijų programose gaus. Trečiadienį paaiškėjo, jog Lietuvos moksleiviai Klaipėdos universitetą vertina kaip vieną iš geriausių Lietuvoje. Šiemet Klaipėdos universitetui skirta 656 valstybės finansuojamos vietos - tai penktas rezultatas iš visų 20-ties Lietuvos aukštųjų mokyklų dalyvavusių priėmime.

Jaunuoliai, kuriems nepasisekė įstoti į Klaipėdos universitetą savo laime dar galės pabandyti per papildomą priėmimą rugpjūčio 5 - 8 dienomis, tačiau jie galės kandidatuoti tik į pilnai mokamas studijų vietas. Apie laisvas studijų vietas bus galima sužinoti jau liepos 31 d. 

Į universitetą įstoję studentai liepos 24 - 30 dienomis Klaipėdos universiteto priėmimo komisijai turi pristatyti (turėti su savimi) šiuos dokumentus:

   - Pasą arba asmens tapatybės kortelę;
   - Atestatą ir visus jo priedus;
   - Vieną savo 3x4 cm fotografiją;
   - Vaikinai šauktinio liudijimą;
   - Merginos, kurių pavardė pasikeitė joms ištekėjus - santuokos liudijimą.

Studentai norintys gauti vietą Klaipėdos universiteto bendrabutyje turi priėmimo komisijoje užpildyti prašymą bendrabučiui gauti ir papildomai pateikti šiuos dokumentus (dokumentus galima pateikti ir vėliau priėmimo komisijos nurodytu faksu):

   - Pažymą apie šeimos sudėtį;
   - Pažymą apie tėvų 3 paskutinių mėnesių pajamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių