Kūdikį nužudė, nes jis neleido miegoti

Drauge su sugyventiniu vos poros mėnesių dukrelę trankiusios, mėčiusios ir galiausiai nužudžiusios moters pasakojimas teisme šokiravo net teisėjus.

22 metų Gintarė Pliuškienė ir jos sugyventinis Dominykas Jurgutis antradienį teismo salėje pasakojo, kaip nemaitintą, nepervystytą, nuolat verkiantį savo kūdikį ramino ne glausdami ir sūpuodami, o daužydami į stalą ir mėtydami ant grindų.

Po dienos motina bandė imituoti nelaimingą atsitikimą ir tikino medikus, kad mažylė užspringo maistu. Tačiau mėlynės ant kūdikio veido bei kitų kūno vietų bei išsivystę pomirtiniai reiškiniai vertė įtarti, kad mergytė nužudyta.

Apžiūrėdami įvykio vietą pareigūnai atkreipė dėmesį į itin skurdžią aplinką bei faktą, kad mažylės mama ir jos sugyventinis buvo susipakavę daiktus išsikelti iš šio būsto.

Teisme sugyventiniai pasakojo mušę vaiką todėl, kad neturėjo mažylei laiko, buvo apgirtę ir labai norėjo miego.

Klausytis šiurpių prieš bejėgį kūdikį naudoto smurto detalių buvo bjauru ne tik salėje sėdėjusiems žmonėms, bet ir teisėjams. Tai buvo galima išskaityti rūškanuose jų veiduose.

Vis dar formaliai tebesaistomas su teisiamąja santuokos saitais Vaidas Pliuškys neištvėrė ir išėjo iš teismo salės. Pasakojimas apie jo dukrelės kančias buvo pernelyg sunkus net jaunam vyrui.

V.Pliuškys prasitarė, kad su Gintare drauge gyveno ne ilgiau 8 mėnesių. Netrukus jis suprato, kad jaunoji žmona jam nuolat meluoja.

„Grįžęs iš darbo nerasdavau net vakarienės. Žmonos nuolat nebūdavo namie, o netrukus ji susipažino ir pradėjo laiką leisti su tuo Jurgučiu. Galiausiai neištvėriau ir išvariau ją“, - pasakojo V.Pliuškys.

Nors pora nebegyveno drauge, moteris, lydima naujojo draugo ne kartą reikalavo iš sutuoktinio pinigų. Reikalavimus lydėjo grasinimai padegti V.Pliuškio dėdės sodo namelį, kuriame vyras gyveno.

Antradienį teismas išklausė ne tik teisiamųjų, bet ir liudytojų bei paskelbė bylos medžiagą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nera

nera portretas
tokia ozka ant baslio

as

as portretas
nu ka gali pasakyti zverys o ne zmones kaip baisu.

vaje

vaje portretas
kraupu kas dedasi, pasaulio pabaiga... gaila mažylio
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių