Kultūros fabriko patalpas nuomos už savikainą

Miesto tarybos narių artimiausiame posėdyje bus prašoma nustatyti, kas galės įsikurti baigiamame statyti Kultūros fabrike, kokią nuomą naujakuriams reikės mokėti, ar prie menų inkubatoriaus išlaikymo bus prisidedama miesto biudžeto pinigais.

Siūloma, kad Kultūros fabrike biurų ir studijų nuomos mėnesio mokestis būtų 18 litų už kv.m, daugiafunkcinės salės – 1,473 lito dienai, kino salės – 23 litai už kv.m per mėnesį, konferencijų ir renginių salės – 528 litų dienai, repeticijų ir renginių salės – 248 litai dienai.

Skaičiuojama, kad kavinės-klubo nuomos mažiausia konkurso kaina turėtų būti 25 litai už kv.m. per mėnesį. Visi įkainiai pateikti be pridėtinės vertės mokesčio.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė pabrėžė, kad patalpos bus nuomojamos už savikainą. Į kainą įskaičiuotos tik išlaidos patalpų išlaikymui: šildymą, vėdinimą, elektrą. Investicijos į pastato rekonstrukciją nėra skaičiuojamos.

Ji ir įrangos įsigijimas iš viso atsieis 13 mln. litų.

Įvertinus, kad pirmaisiais Kultūros fabriko veiklos metais pajamas planuojama gauti tik apie 7-8 mėnesius, miesto tarybos prašoma palaiminimo Kultūros fabrikui išlaikyti skirti dotaciją iš miesto biudžeto. Numatoma, kad dotacijos reikės trejus metus.

Daugiausia lėšų iš miesto biudžeto reikėtų pirmaisiais Kultūros fabriko veiklos metais – 286 tūkst. litų. Antraisiais ši suma siektų – 117 tūkst., trečiaisiais – 65 tūkst. litų.

Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio posėdyje ketvirtadienį buvo pateikti šie skaičiai, pirmininkas Rimantas Taraškevičius siūlė tik išklausyti šį klausimą, bet sprendimo nepriimti.

„Jis į komiteto darbotvarkę buvo įtrauktas paskutinę minutę. Siūlyčiau skaičius dar paanalizuoti. Nereikėtų pulti su šiuo klausimu ir į miesto tarybą“, – nuomonę dėstė R.Taraškevičius.
Vicemeras Artūras Šulcas tvirtino, kad šis klausimas jau yra įtrauktas į kitą savaitę vyksiančio miesto tarybos posėdžio darbotvarkę, todėl komiteto nariai turėtų priimti sprendimą.

„Kuo ilgiau atidėsime, tuo daugiau reikės mokėti iš miesto biudžeto“, – tvirtino vicemeras.

„Jei klausimas yra įtrauktas į darbotvarkę, galima jį ir ištraukti“, – teigė R.Taraškevičius.

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė pabrėžė, kad miesto tarybos prašoma patvirtinti kriterijus, kuriais bus atrinkti rezidentai, galėsiantys įsikurti Kultūros fabrike, nuomos kainas, ar bus skiriamos dotacijos.

Po ilgų diskusijų Finansų ir ekonomikos komitetas nepritarė sprendimo projektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas suziures

Kas suziures portretas
Kas suziures , kad tokios kainos nepažeis konkurencijos ar tikrai ten bus dotuojami menininkai?

Soil

Soil portretas
Sutvarkykite aplinką tarp šio kultūros fabriko ir Jono kalnelio.

pixelmator

pixelmator portretas
18lt uz 1 kv/m ?????? afigiennai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių