Kultūros įstaigos – vis dar savarankiškos

Klaipėdos politikai šiandien nesiryžo prie Kultūrų komunikacijų centro prijungti Dailės parodų rūmus ir įkurti Vizualių menų centrą. Todėl šių dviejų įstaigų reorganizacija neįvyks dar mažiausiai mėnesį.

Dvi kultūros įstaigas norima sujungti, nes taip siekiama sutaupyti biudžeto pinigų. Parengtas planas, jog Dailės parodų rūmus reikia prijungti prie Kultūrų komunikacijų centro. Anot Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, pastaroji įstaiga vykdo įvairesnę veiklą, o Dailės parodų rūmai - tik organizuoja parodas, tad ją prijungti yra paprasčiau. Be to, Kultūrų komunikacijų centro rodikliai yra geresni.

Anksčiau svarstyta šias įstaigas reorganizuoti jas sujungiant. Tačiau tuomet tektų skelbti konkursą išrinkti naujos įstaigos direktorių, tad ji galėtų pradėti veikti tik nuo kovo 1 dienos.

Skaičiuojama, kad Dailės parodų rūmus prijungus prie Kultūrų komunikacijų centro sumažėtų 8,5 etato. Todėl per metus pavyktų sutaupyti 140 tūkst. litų.

G.Giedraitytė neslėpė, kad Dailės parodų rūmus prijungiant prie Kultūrų komunikacijos centro darbuotojai būtų atleidžiami tik iš pirmosios įstaigos.

Manoma, kad darbo neteks valytoja, santechnikas, sargas, kiemsargis, direktorius, buhalteris ir sekretorė.

Naujosios įstaigos direktoriumi be konkurso taptų dabartinis Kultūrų komunikacijų centro vadovas Ignas Kazakevičius.

Politikai ir pasipriešino tam, kad naujas įstaigos vadovas bus paskirtas be konkurso. Anot jų, būtų kur kas demokratiškiau, jei direktorius būtų išrinktas konkurse. Todėl siūlyta, kad įstaigas reikia reorganizuoti ne prijungimo, o sujungimo būdu.     

Nesuradę sutarimo, politikai nusprendė klausimo svarstymą atidėti iki kito tarybos posėdžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių